NAČELNIK BRUNO BUGARIJA: Ponosni smo na tradiciju “Raspivanog Bibinja” dugu 36 godina!

S početkom u 11 sati, u prostoru Dogusove D-Marin Dalmacija održana je konferencija za medije na kojoj su načelnik općine Bibinje Bruno Bugarija i donačelnik Šime Sekula predstavili program ovogodišnjeg susreta klapa “Raspivano Bibinje”.

“Kad se osvrnemo godinama unatrag, mogu reći da se oduvijek pjevalo u Bibinjama, a jedina ozbiljna klapa bila je klapa Fortuna, koja je stvorila temelje klapskog susreta “Raspivano Bibinje”. Tradicija od 35 godina je velika i značajna pogotovo uzmemo li u obzir da je u ono vrijeme bilo teško organizirati susrete. Stoga koristim priliku da se u ime Općine Bibinje i u svoje osobno ime zahvalim utemeljiteljima ovog klapskog susreta. Napravili su nešto čime se ponosimo.” – kazao je načelnik Bugarija dodajući kako sve klape koje žele mogu sudjelovati, te da nema natjecateljskog karaktera.

Izrazio je zadovoljstvo što su tradiciju nastavili i mladi, te napomenuo kako je klapski susret kruna događanja “Bibinjskog ljeta”.

Većinu poslova oko organizacije odradio je njegov zamjenik Šime Sekula koji je kazao kako nije bilo lako sve organizirati, ali radovali su ga kontakti i razgovori s klapama.

“Svi su rado prihvaćali poziv, a i oni koji nisu mogli bili su počašćeni pozivom, te su se iskreno zahvaljivali. Nastupit će devet klapa, od kojih neke spadaju među najuspješnije u Hrvatskoj. Zahvalio bih i Dogus grupi na sponzorstvu.” – kazao je donačelnik Sekula.

Na kraju se okupljenim predstavnicima medija obratio i popularni pjevač Ivica Sikirić Ićo koji je istaknuo kako se osjeća privilegiran što je dio ovog susreta.

“Moj otac je pjevao u klapi Fortuna, tako da sam još kao dijete dolazio i gledao klapske susrete. Oduvijek mi je želja bila nastupiti na “Raspivanom Bibinju”. Pozvao bih sve ljubitelje a capella pjevanja da dođu u Bibinje.” – kazao je Ićo. 

36 Raspivano Bibinje PLAKAT