NAČELNIK IVICA ZURAK: Ne obilježavamo obljetnice pogibija branitelja u Podgradini jer nas nitko ne zove!

Ivica Zurak, načelnik općine Posedarje, za portal Kalelarga info komentirao je optužbe koje su na njegov račun izrekli mještani Podgradine.

Oni tvrde kako općinska vlast na čelu s njim uporno zanemaruje Podgradinu, te da povodom obilježavanja obljetnice akcije Oluja nije odana počast ni poginulim braniteljima iz Podgradine, ni ubijenim civilima, a bilo ih je ukupno 49.

Zurak o tome kaže:

“Općina Posedarje je obilježila obljetnicu Oluje polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Zelenog Hrasta. Mogli su nam se pridružiti i mještani Podgradine. Osim toga, mogli su nas ranije kontaktirati i izraziti želju da se vijenci polože i u Podgradini. Najlakše je kritizirati.” – kazao je Zurak dodajući kako nije htio omalovažiti branitelje koji su poginuli braneći Podgradinu. 

“Ne možemo mi iz Općine obilježavati obljetnicu pogibije svakog poginulog branitelja niti o tome voditi računa. Ali ako to od nas zatraži obitelj, neka udruga ili mještani, ako nas obavijeste da planuraju položiti vijenac, spremni smo se odazvati.” – kazao je Zurak dodajući kako je spreman razgovarati s mještanima iz Podgradine koji su nezadovoljni. Rado će igrati, napominje, primiti u svom uredu, jer dopisivanje putem medija po njgovu mišljenju nije najbolje rješenje.

IMG-20160805-WA0011-800x450-800x450