Načelnik Martin Baričević i predstavnici općina na prijemu kod predsjednice Načelnik Martin Baričević i predstavnici općina na prijemu kod predsjednice
Predsjednica Republike primila izaslanstvo Hrvatske zajednice općina (HZO) Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatske zajednice općina predvođeno predsjednikom Martinom Baričevićem koji... Načelnik Martin Baričević i predstavnici općina na prijemu kod predsjednice

Predsjednica Republike primila izaslanstvo Hrvatske zajednice općina (HZO)
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatske zajednice općina predvođeno predsjednikom Martinom Baričevićem koji je prisutne upoznao s dokumentom Hrvatske zajednice općina pod nazivom „Smjernice za razvoj lokalne samouprave i fiskalnu decentralizaciju u Republici Hrvatskoj“ gdje se na jednom mjestu sistematiziraju prijedlozi, kao i razmišljanja o poboljšanju položaja hrvatskih općina i održivom razvoju malih zajednica. Predsjednik Baričević je upoznao gospođu predsjednicu s radom i ustrojem Hrvatske zajednice općina koja okuplja gotovo 80% općina na području Republike Hrvatske te predstavlja svojevrsnu kralješnicu društva i države.
– Posebno nam je drago što možemo prezentirati naš dokument o razvoju lokalne samouprave i fiskalnoj decentralizaciji na području Republike Hrvatske. Kontinuirano radimo na jačanju i afirmaciji lokalnih zajednica jer nemojmo zaboraviti kako 48% stanovnika lijepe naše živi na ruralnim područjima. I dalje radimo na zagovaranju uloge općina kao i ruralnih prostor, što zorno prikazujemo kreacijom ovog dokumenta, naglasio je Martin Baričević, predsjednik Hrvatske zajednice općina.
Prilikom primanja izaslanstva, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila je vodstvu Hrvatske zajednice općina na trudu i zalaganju kada govorimo o jačanju uloge hrvatskih općina te je pozdravila zalaganje i trud Zajednice u kontekstu daljnje fiskalne decentralizacije.

PhotoPictureResizer_191105_102829938_crop_800x415

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.