Načelnik Općine Bibinje pozvao policiju i inspekciju zbog nezakonite sječe šume Načelnik Općine Bibinje pozvao policiju i inspekciju zbog nezakonite sječe šume
Načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija poslao je priopćenje za javnost vezano za nezakonitu sječu šume u Bibinjama, te mjerama koje su poduzete. Priopćenje objavljujemo... Načelnik Općine Bibinje pozvao policiju i inspekciju zbog nezakonite sječe šume

Načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija poslao je priopćenje za javnost vezano za nezakonitu sječu šume u Bibinjama, te mjerama koje su poduzete. Priopćenje objavljujemo u cijelosti.

“O neovlaštenoj sječi šume u Bibinjama koja se događa dana 10. i 11. rujna 2018. godine kao načelnik općine putem opunomoćenog odvjetnika obavijestio sam danas 11. rujna šumarsku inspekciju priloživši zapisnik kojim se utvrđuje činjenica postojanja šume, iako se šuma u katastru vodi kao pašnjak. Definicija šume po zakonu je površina od 10 ari (1000 m2) obrasla stablima. Ovdje se radi o površini većoj od 50 ha obrasloj stablima. Tražio sam od šumarskog inspektora da zaustavi sječu šume.

Istog dana u Ministarstvo poljoprivrede poslao sam požurnicu za donošenje rješenja o katastarskoj kulturi šume, kako bi se netočan podatak iz katastra uskladio s činjenicama. U Bibinju brdo Sridnjak nije pašnjak, već je tamo šuma. Ali, za to je potrebno rješenje Ministarstva poljoprivrede.

Nadalje, usmenim putem sam obavijestio policiju da je u tijeku neovlaštena sječa šume u Bibinju i rekao policiji da postupi sukladno zakonu i zaustave sječu šume. To ću učiniti i pisanim putem.

U privitku ove obavijesti nalazi se zapisnik s očevida iz svibnja, 2018. godine gdje je utvrđena činjenica da se radi o šumi, a ne pašnjaku. Očevid su obavili djelatnici Ministarstva poljoprivrede na poziv Općine Bibinje.”

Načelnik Općine Bibinje

Bruno Bugarija

IMG-20180911-WA0002

IMG-20180911-WA0003

Screenshot_20180911-144835_Word