Načelnik Vulić: Novu Škodu nisam kupio sebi Stipi Vuliću nego da imam za službu

Novoizabrani načelnik Općine Jasenice, Stipe Vulić, o kojem smo nedavno pisali kako je prevario birače jer je sa svojom nezavisnom listom obećavao da općini ne trebaju službeni automobili, a onda luksuzni automobil brže bolje kupio u prvih par mjeseci svog mandata – nezadovoljan je člankom koji smo objavili. Demantirao je svoga vijećnika Antona Vulića koji je upravo za HRT rekao da općini ne trebaju službeni automobili.

(pogledajte video)

Kupnju vozila je objasnio na način da je rekao kako automobil nije kupio sebi Stipi Vuliću, nego Stipi Vuliću, načelniku Općine, za službene potrebe.

Iako luksuzna i moderna Škoda Octavia Style košta oko 250.000 kn, on ju je, kaže, platio 193.000 kn. Napominje kako po zakonu nije imao obavezu raspisati natječaj jer iznos ne prelazi 200.000 kn.

O tome od kojih sve prodajnih salona je zatražio ponudu, što su mu odgovorili i gdje ju je na kraju kupio, nije rekao ništa, pa ćemo o tome potražiti odgovore s dodatnim upitom.

S obzirom da on i privatno ima Škodu, treba istražiti da nije kupnja ove nove bila uz neku sumnjivu pogodbu, budući da prodajni saloni automobila neće tek tako sniziti cijenu za 50 do 75.000 kn.

Vulić kaže da kupljena Škoda Ovtavia Style nije luksuzni automobil, pa svi one koje zanima kakav je možete pogledati ja ovom linku.

Nadalje, Vulić pojašnjava da Škoda nije plaćena gotovinom, ali ne navodi ni da je plaćena kreditom ili leasingom. Kao trgovac koji je prodavao wc školjke i sanitarije u Ferotermu, donekle se razumije u plaćanje računa pa je mogao ponuditi i konkretniji odgovor – je li plaćena kreditom, leasingom ili gotovinom.

Inače, Vulića je malo uvrijedilo što smo napisali da je radio kao trgovac u Ferotermu, prodavao wc školjke i opremu za zahode, pa navodi da je završio srednju strukovnu školu za računalnog tehničara.

Međutim, u Ferotermu je radio kao skladištar I trgovac, a ne računalni stručnjak. Osim toga, dugi niz godina je konobario po kafićima. Nitko ne kaže da su to manje vrijedni poslovi, dapače nisu nimalo laki i zaslužuju respekt.

Stoga nije jasno zašto ih se Vulić srami.

Činjenica je da kao bivši konobar, skladištar i trgovac ne zna ništa o EU fondovima, pripremi projekata itd., i da zato uhljebljuje novu osobu u Općinu, pa prema tome lažno se u javnosti promovira kao mlad i školovan čovjek budući da je do svoje 31 godine života završio samo strukovnu srednju školu.

Laž načelnika Vulića oko web stranice

Nadalje, Vulić je pokazao da je bez imalo srama sklon lagati. U svom demantiju, koji je vlastoručno potpisao, navodi kako općinska web stranica od preuzimanja vlasti nije mijenjana niti je nova napravljena ni plaćena.

Podsjećamo da je Vulić u intervjuu od 27. kolovoza 2021. Slobodnoj Dalmaciji, dakle prije četiri mjeseca, izjavio:

“Već smo krenuli u redizajn internetske stranice Općine koja će zapravo biti izvor svih informacija. Na našoj web stranici nedostaje dosta odluka i službenih dokumenata tako da će, nakon redizajna, građanima informacije biti u potpunosti dostupne.” Članak možete vidjeti klikom OVDJE.

Da li je lagao u intervjuu koji je dao u kolovozu ili je lagao u demantiju koji nam je ovih dana poslao i potpisao – ne znamo.

Nije objasnio ni zašto je govorio da će si smanjiti plaću kada postane načelnik, pa to nije učinio. Plaća mu iznosi 17.068,00 kn brutto.

Vulić, nadalje, pokušava opravdati sebe kritizirajući neke poteze bivšeg načelnika Martina Baričevića kao loše. Bivši načelnik je bivši, ali je dobivao preko 20 godina na izborima povjerenje birača zahvaljujući projektima koje je ostvarivao, poput nove ambulante,škole, dječjeg vrtića, zgrade općine, rive u Maslenici i Rovanskoj itd., itd..

Vulić se nepotrebno srami što je radio kao konobar, skladištar i trgovacto su vrijedna zanimanja

Stoga umjesto što kritizira svog prethodnika, kojem je narod na izborima uskratio povjerenje, mudrije bi Vuliću bilo da, s obzirom da je nestručan za vođenje Općine i realiziranje projekata, kao bivši konobar, skladištar i trgovac, da zahvali bivšem načelniku na svemu što je napravio, da pokuša ostvariti korektan odnos s njim, zamoliti ga za pomoć i informacije, kome se obratiti za koji projekt itd.

Vulić se kao glavnim projektom hvali otvaranjem fitnes dvorane u zgradi Općine. Tamo će on i njegovi prijatelji trenirati, da ne moraju ići u Zadar.

Inače, Vulićev glavni “savjetnik za informiranje”, koji ga očito loše savjetuje je Jugoslaven koji je prije rata pobjegao u Australiju Ivan Šimičević. Dok su drugi mještani Jasenica ginuli braneći Hrvatsku i svoje domove koji su srušeni i zapaljeni, Šimičević je pobjegao u Australiju.

Šimičević kukavički pobjegao u Australiju i tamo proveo rat, a sada izigrava velikog domoljuba

Dok su se mnogi Hrvati kad je počeo Domovinski rat vraćali iz inozemstva u Hrvatsku i branili je od neprijatelja, bili ranjavani i ginuli, Šimićević je išao po koncertima u Australiji, djecu naslikavao s pjevačima, zabavljao se i uživao, a kad je vidio da su Hrvati uz ogromne žrtve i izgubljene ljudske živote izborili slobodnu i neovisnu Hrvatsku, Šimičević je nabacio masku domoljuba i velikog Hrvata.

Slika se za Facebook sa hrvatskom zastavom i znakovljem, izigrava velikog fana Marka Perkovića Thompsona, koji je za razliku od njega branio domovinu, itd.

Ivan Šimičević okićen hrvatskim grbovima, u vrijeme rata sklopio se u Australiju

Postao je Facebook ratnik, iz Australije okuplja Jaseničane na Facebooku i glumi brigu za mjesto. Mladi ne znaju, ali stariji znaju kako je pobjegao prije rata i kako ga onda kad je trebalo nije bilo u Jasenicama.

Žalosno je da je upravo takav lik glasnogovornik načelnika Vulića, čiji otac nije pobjegao kad je zaratilo, poznat je kao dobar automehaničar u Jasenicama i nema sličnosti s dotičnim Šimičevićem.

Dotični Šimičević tako da bi se dodvorio mladom Vuliću kleveće novinare kojima su baka i djed iz Jasenica, a ne pokazuje ni malo poštovanja prema mnogim članovima te obitelji koji su branili Jasenice u ratu i krvarili dok je on kukavički pobjegao i uživao u Australiji, te vodio djecu po koncertima.

U nastavku objavljujemo i demanti koji nam je vezano za kupnju nove Škode Stipe Vulić poslao.