Nadbiskup Puljić blagoslovio Katoličku osnovnu školu na Novom Bokanjcu Nadbiskup Puljić blagoslovio Katoličku osnovnu školu na Novom Bokanjcu
Gradonačelnik Branko Dukić, njegov zamjenik Ante Babić te pročelnici Joso Nekić i Darko Kasap nazočili su danas blagoslovu novootvorene škole Ivo Mašina na Novom Bokanjcu. Školu... Nadbiskup Puljić blagoslovio Katoličku osnovnu školu na Novom Bokanjcu

Gradonačelnik Branko Dukić, njegov zamjenik Ante Babić te pročelnici Joso Nekić i Darko Kasap nazočili su danas blagoslovu novootvorene škole Ivo Mašina na Novom Bokanjcu. Školu je blagoslovio nadbiskup Želimir Puljić.

Katolička osnovna škola Ivo Mašina u Zadru počela je s radom prvog dana nove školske godine u ponedjeljak  6. rujna u novoj, suvremeno opremljenoj  školskoj zgradi  vrijednoj 50 milijuna kuna. Trenutno školu pohađa 150 učenika u šest razrednih odjeljenja. Upisana su nova dva prva razreda, svaki s po 25 učenika i jedan peti razred. U novu školsku zgradu preselili su se učenici 2., 3. i 4. razreda koji su pohađali Katoličku osnovnu školu Ivo Mašina koja je djelovala u zgradi Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević na poluotoku u Zadru. Među 150 učenika je 88 novoupisanih, a  svake godine upisivat će se prva dva razreda.   

Gradonačelnik se obratio nastavnicima i djeci:  Dragi učenici i profesori čestitam vam na ovoj prelijepoj, suvremenoj, izvrsnoj opremljenoj novoj školi. Ovo je druga nova škola koja kreće s radom ove godine u našem gradu i Zadrani su po tome napravili ogroman iskorak. Preuzvišeni oče nadbiskupe, ravnatelju, draga djeco i roditelji, zajedničkim naporom, suradnjom i sredstvima izgradili smo predivnu suvremenu škola na ponos i korist svakom zadarskom djetetu. Hvala svima koji su uložili napor kako bismo ispunili dano obećanje i krenuli s radom već ove godine. Potrebe su velike, broj razreda će svake godine biti veći, a vesele me i namjere nadbiskupije za daljnjim proširenjem. Tu je kompleks sportskih igrališta, pravi mali Višnjik, za djecu, ali i sve stanovnike. Ovaj mandat želimo završiti s mjestom u vrtiću za svako zadarsko dijete i gradnjom novih i dogradnjom starih škola kako bismo imali najviše standarde u obrazovanju, a to podrazumijeva i škole u jednoj smjeni.  Nakon nove područne škole na Ploči prošlog polugodišta, jučer je nastava krenula i u novoj školi Voštarnica u centru Mocire.  Zahvaljujući suradnji s Crkvom pri gradnji ove škole,  gradit će se još jedna u Crvenim kućama, kvartu u koji u nove POS-ove stanove uskoro useljava sto mladih obitelji. Pripremamo i projekt proširenja škola Šimuna Kožičića Benje i Bartola Kašića… to znači da nema stajanja i blago nama dok gradimo vrtiće i škole, to nam je dokaz da je Zadar mlad i živ grad koji ima svjetlu budućnost.
Draga djeco, a na poseban način dragi prvašići: svi volimo ljeto, ali evo kupanju je skoro kraj. Siguran sam da ste uzbuđeni oko svega što je pred vama u ovoj školi. Upoznat ćete nove prijatelje, prve ljubavi, puno ćete se igrati i učiti. Uživajte, budite dobri jedni prema drugima i naravno slušajte učitelje kao što kući slušate roditelje, pa još malo više.