Nadbiskupijski euharistijski kongres u subotu u katedrali Sv. Stošije

Nadbiskupijski euharistijski kongres pod geslom ‘Živi kruh nam život daje’ održava se u subotu 17. listopada u katedrali sv. Stošije u Zadru. Molitva krunice započinje u 10,00 sati, a svečano euharistijsko slavlje s početkom u 10,30 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić, u zajedništvu s klerom nadbiskupije.

Poslije misnog slavlja je svečana procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom: od katedrale sv. Stošije šetnicom do rive, rivom do carinarnice te uz crkvu Gospe od Zdravlja do katedrale, gdje će završiti svečanim blagoslovom i s Tebe Boga hvalimo.

Molitvena nakana euharistijskom Isusu je za Crkvu i hrvatski narod, za domovinu i sve njene građane, međusobno razumijevanje i poštivanje te za odgovorno zalaganje svih za opće dobro. U svibnju 2015. g. u Zadarskoj nadbiskupiji održani su dekanatski euharistijski kongresi.
Nadbiskupijski euharistijski kongres u Zadru predstavlja ujedno i završetak Godine euharistije u Zadarskoj nadbiskupiji koja je otvorena 5. listopada 2014. g., kao zadnja godina u trogodišnjem hodu Godine vjere u nadbiskupiji. Godinu vjere za sveopću Crkvu 2012./2013. g. proglasio je umirovljeni papa Benedikt XVI.