Nadbiskupsko sjemenište Zmajević u Zadru slavi 275. godišnjicu postojanja

Župan Božidar Longin nazočio je proslavi Dana škole Klasične gimnazije Ivana Pavla II.
Ove godine Klasična gimnazija i nadbiskupsko sjemenište Zmajević u Zadru slave 275. godišnjicu svoga postojanja. Tom prigodom održano je svečano misno slavlje u Katedrali i svečana akademija u Klasičnoj gimnaziji.

“Ovogodišnji Dan škole obilježava se uz nekoliko važnih obljetnica koje nas prisjećaju da je Crkva uvijek vrednovala znanje i kulturu. Deset je godina otkako je škola dobila pravo javnosti, a ujedno je 20. godišnjica otkako je Zadar posjetio sv. Ivan Pavao II. Uz to, visoka je 630. obljetnica Universitas Jadertina čime započinju i začeci današnjeg Sveučilišta” – kazao je zadarski nadbiskup msgr. Milan Zgrablić.

“Poznata je ona izreka da je znanje jedino bogatstvo koje nam nitko nikada ne može otuđiti. Svi vi, drage učenice i učenici, budite uvijek svjesni toga. Znam da vam je često teško jer škola koju ste odabrali nudi težak program, a vi ste u godinama kada je zov vršnjačke skupine vrlo jak i radije biste se družili no provodili vrijeme uz knjigu. No budite mudri i odgovorni, naučite gospodariti svojim vremenom i nemojte propustiti priliku usvojiti sva znanja i vještine što vam ih vaši profesori s ljubavlju pokušavaju prenijeti”. – poručio je župan Božidar Longin.