NA SAJMU U SUPERNOVI NAJVEĆA GUŽVA OKO ŠTANDA “BILOGLAV” Zadrani oduševljeni pršutom!

Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana u centru Supernova održavao se Uskršnji sajam domaćih proizvoda, a sudjelovao je niz proizvođača sa šireg zadarskog područja.

Nudila su se tako domaća ulja, likeri, slastice, itd., a najveća gužva vladala je pored štanda pršutane Biloglav gdje su se prodavali suhomesnati proizvodi. Građane je najviše zanimao domaći pršut za kojega je veliki interes vladao i na sajmu održanom u Supernovi u prosincu.

Posjetitelji štanda su tako stajali u redu i kupovali, a djelatnici pršutane Biloglav morali su u više navrata  naručivati od kolega da im dostave nove količine.

Gospođa s kojom smo razgovarali, Marija Šarić, nam je kazala kako već po drugi put od jutros dolazi po pršut.

“Bila sam jutros tu i slučajno naišla na štand.  Kupila sam 20 dkg pršuta i donijela doma. Muž je bio oduševljen, pa me poslao da neka idem po još. Tako ja evo dva puta u jednom danu dolazim u Supernovu.” – ispričala nam je Marija.

Dodala je kako joj je najvažnije da je proizvod domaći jer ona i cijela njena obitelj drže do zdrave prehrane.

“Pršut Biloglav se proizvodi u Zemuniku i tu nema muljaže. Nemam povjerenja u one proizvode po trgovačkim centrima što su uvezeni iz Holandije ili ne znam odakle.” – naglasila je Marija Šarić.

Ante Pavić iz Sukošana kaže kako se iznenadio kad je vidio štand. Napominje da je znao za mesnice Biloglav, u kojima je i njegov djed prije 50 godina kupovao vrhunsko meso, ali nije znao da proizvode i pršut. Kako živi u Njemačkoj, nije baš upućen u ono što se događa u Zadru.

“Odmah sam kupio tri kila pršuta, da imamo za blagdane, a uzeo sam i njihov broj telefona. Žena i ja živimo u Njemačkoj, došli smo za blagdane doma. Rekao sam momcima da ću ih zvati, pa da mi spreme tamo iza Uskrsa jedan paket da odnesem kolegama u München da vide što je pravi pršut.” – kaže Pavić.

Vlasnik pršutane, Mate Biloglav, ističe kako je izuzetno zadovoljan interesom građana za ponuđene suhomesnate proizvode.

“Ugodan je osjećaj porazgovarati s kupcima i čuti pohvale, a raduje me i kada dođu Zadrani i kaže da su i njihovi roditelji, pa i djedovi, desetljećima kupovali u našim mesnicama, koje imaju tradiciju dugu 80 godina. Ovom prilikom htio bih zahvaliti svom tehnologu i djelatnicima koji odrađuju vrhunski svoj posao i zahvaljujući njima imamo odlične proizvode.” – kaže Mate Biloglav.

Inače, proizvodi pršutane Biloglav mogu se kupiti u mesnicama Biloglav.

IMG-20160326-WA0003