Najveće europske košarkaške zvijezde dolaze u Zadar

Na konferenciji za medije održanoj jutros u prostoru marine Dalmacija predstavljen je program ovogodišnjeg Zadar Dogus Basketball Tournamenta.

Predsjednica organizacijskog odbora Zdenka Zrilić kazala je kako turnir koji je započeo prošle godine napreduje, te da će ove godine biti primjetan napredak u odnosu na lani.

“Raduje me i suradnja s Muzejom antičkog stakla koja je dogovorena. Sudionici će sa sobom ponijeti pokal i medalje izrađene tamo. Organiziramo i veliki koncert Severine i grčkog pjevača Remosa u dvorani na Višnjiku za koji vjerujemo da će biti dobro posjećen. Na turniru sudjeluju mnoge europske košarkaške zvijezde.” – kazala je Zdenka Zrilić.

Burak Baykan, predstavnik generalnog sponzora Dogus grupe, je kazao kako osjeća ponos što se u Zadru, poznatom kao gradu košarke, odvija ovakav turnir.

“Nadamo se da će turnir postati tradicionalan i vjerujem da je S-event na pravom putu” – kazao je Burak Baykan.

Poznati košarkaški trener, Željko Obradović,  zahvalio je organizatorima na pozivu.

“Čast mi je biti ovdje i sudjelovati na turniru. Vidi se napredak u odnosu na prošlu godinu, jer ove godine igra pet klubova Eurolige.” – kazao je Obradović, trener turskog kluba Fenerbahce.

Na kraju se okupljenim novinarima obratio i trener KK Zadra, Ante Nazor, koji pozvao Zadrane da se u što većem broju odazovu i dođu na turnir.

“Čast nam je što imamo priliku odmjeriti snage sa klubovima koji su na puno većem nivou od nas. Hvala organizatorima na tome.” – istaknuo je Nazor.