Nakon 5 godina, Vir se ponovno predstavio na turističkom sajmu u Beogradu Nakon 5 godina, Vir se ponovno predstavio na turističkom sajmu u Beogradu
Prije šest godina Vir je prvi put sudjelovao na turističkom sajmu u Beogradu, a godinu dana kasnije Beograđanima se spektakularno predstavio klapskom pjesmom, gastronomijom... Nakon 5 godina, Vir se ponovno predstavio na turističkom sajmu u Beogradu

Prije šest godina Vir je prvi put sudjelovao na turističkom sajmu u Beogradu, a godinu dana kasnije Beograđanima se spektakularno predstavio klapskom pjesmom, gastronomijom i turističkim filmom u društvu velikih imena srpske i regionalne estrade, gospodarstva te pred brojnim televizijskim ekipama. Srbi su tada kao turisti pomalo sramežljivo počeli povećavati brojke dolazaka i noćenja, pa su i na koncu lanjske turističke godine ušli među virska emitivna turistička tržišta.

BEOGRAD_03-800x600

– Imali smo odličnu posjećenost na našem štandu, kako brojnih posjetitelja beogradskog sajma, tako i naših kolega iz Srbije te regionalnih medija. Ovo je jedan od najjačih turističkih sajmova u ovom dijelu Europe, a interes za otokom Virom bio je izniman. Srbi su pokazali veliko zanimanje za turističku ponudu na Viru, odnosno smještajne kapacitete i mogućnosti rezerviranja smještaja – prenosi direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić dojam s međunarodnog Beogradskog sajma, koji se sa segmentom turističkog sajama naslovljenog Put pod noge, održava već 42. godinu. Po obimu, kvaliteti, značaju i privlačnosti, sajam turizma u Beogradu jedna je od najuspješnijih manifestacija u Srbiji koja okuplja oko 70.000 posjetitelja s više od 1.100 izlagača. Poslovni partneri u turizmu, agencije, turoperatori, turistički novinari, predstavnici hotela, turističkih centara i zrakoplovnih kompanija, svi se mogu naći i vidjeti na oko 30.800 kvadrata izložbenog centra na beogradskoj adresi Bulevara vojvode Mišića.

BEOGRAD_02-800x541
– Ovo je po posjećenosti bila rekordna godina za Beogradski sajam, pa je bilo važno sudjelovati te se još jednom predstaviti na ovom tržištu. Najviše interesa pokazali su srpski mediji, kojima je otok Vir privlačna i egzotična destinacija – kaže Liverić. Tako je Vir našao mjesto u prilogu turističkog novinara Radmila Bumbera, autora i voditelja popularne televizijske emisije Srbija koju volim, a Virane su još posjetili dugogodišnji prijatelji otoka – direktorica Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Kovina Petar Stamenović, voditelj hotela Tomislavov dom i Turističkih apartmana Snježna kraljica Davorin Blagojević te urednik prestižne Turističke prizme Đorđe Mihajlović. Virani su s druge strane posjetili štand Hrvatske gospodarske komore na kojemu su u sklopu turističkog sajma predstavljeni najvažniji hrvatski vinari.

BEOGRAD_05-800x1109
Srbi su tijekom 2019. godine ostvarili 8.892 noćenja s rastom od 9,25 posto (lani 8.139 noćenja), što je najveći rast noćenja među 15 najuspješnijih turističkih nacija na otoku. Po turističkim dolascima gosti iz Srbije su na 10. mjestu, a imali su 787 dolazaka uz pad od 2,48 posto (lani 807 dolazaka). Iako je riječ o statistički dobrom pokazatelju od 11,3 prosječnih noćenja koje ostvaruju Srbi na Viru, u činjenici manjeg broja dolazaka Liverić vidi priliku za iskorak:
– Po tom prosjeku srpski turisti spadaju među one goste koji ostaju najduže, ali očekujemo kako će ukupni broj dolazaka dodatno porasti ove godine zajedno s brojkama noćenja – poruka je direktora virskog TZ-a.

BEOGRAD_00-800x575

BEOGRAD_04-800x533

BEOGRAD_06-800x1098

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.