NEPROPISNO PRETJECAO, PA SRUŠIO MOPED Vozač mopeda ga prebio

Danas u 12.50 sati, na raskrižju ulica 4. Gardijske brigade, Benkovačke ceste, te Biogradske ceste, nedaleko od Intermoda, dogodila se prometna nesreća i tučnjava, u kojoj su sudjelovali 23-godišnji vozač mopeda zadarskih registarskih oznaka, s kojim je bila dvije godine starija putnica, bez zaštitne kacige, te 41-godišnji vozač osobnog automobila.

Kako doznajemo u PU zadarskoj, vozač mopeda kretao se Benkovačkom cestom, lijevom prometnom trakom, iz smjera sjeveroistoka prema jugozapada, zadržavajući smjer kretanja u raskrižju.
Dolaskim do sredine raskrižja nije se držao bliže desnog kraja kolnika, te je lijevom ručicom upravljača udario u bočni dio osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka.
Vozač automobila se također kretao Benkovačkom ulicom, u istom smjeru kao i moped, te je nepropisno pretjecao s lijeve strane.
Od siline udara, moped se odbio te su vozač i putnica pali na kolnik, pri tom zadobivši lakše tjelesne ozljede, a vozač automobila nema nikakve povrede.
Nakon toga, vozač mopeda fizički i verbalno je napao vozača automobila, te ga izudarao, a policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog za remećenje javnog reda i mira.