Nakon neuspjeha nezavisne liste, Viktor Prtenjača vraća se za načelnika Polače!

Mnogi mještani Općine Polača s nestrpljenjem iščekuju lokalne izbore kako bi ponovo na vlast doveli bivšeg načelnika Viktora Prtenjaču koji je prije četiri godine izbore izgubio za 50-ak glasova.

Naime, njih je tada Viktorov protukandidat Tomislav Prtenjača uvjerio da on sa svojom ekipom okupljenom oko nezavisne liste može bolje voditi Općinu Polača, obećao im sve i svašta, a brojne projekte tadašnje HDZ-ove vlasti omalovažio i obezvrijedio.

Tako je zahvaljujući minimalnoj razlici uspio osvojiti vlast, a protekle 4 godine njegove vladavine obilježili su neuspjesi i skandali.

Da se ne misli ozbiljno posvetiti poslu načelnika, Tomislav Prtenjača pokazao je na samom početku mandata, kada je tražio da mu Povjerenstvo za sukob interesa odobri da pored načelničkog posla nastavi raditi kao vozač autobusa. Umjesto da kao načelnik obilazi ministarstva, te ostale institucije, moli za sredstva i pomoć oko projekata, on je molio da nastavi voziti autobus. No to mu nije odobreno.

Sljedećih godina uslijedili su obračuni, pa je tako želeći ocrniti svog prethodnika Viktora Prtenjaču plaćao ogromna sredstva za revizije njegova poslovanja, a na kraju nije uspio naći ništa. Najveći “krimen” bivšeg načelnika bio je što se pojelo nešto janjetine i tučevine za proslavu obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja, 5. kolovoza, kada se okupe brojni mještani i sudionici te akcije.

Tomislav Prtenjača potrudio se čim je preuzeo dužnost sebi riješiti luksuzni BMW kao službeno općinsko vozilo, iako je njegovom prethodniku dobra bila i polovna Škoda.

U međuvremenu su se ljudi s nezavisne liste u Polači posvađali, bilo je raznih problema, zapaljene su prostorije općine, a Tomislavu Prtenjači zamjeralo se da s biogradskim gradonačelnikom Ivanom Knezom dogovara da se smeće iz čitavog biogradskog kraja počne dovoziti na područje općine Polača.

Mnogi koji su ga podržavali okrenuli su mu leđa, svjesni da su pogriješili što su uskratili povjerenje njegovom prethodniku Viktoru koji je u svim svojim mandatima realizirao brojne višemilijunske projekte vezane uz infrastrukturu, brinuo o sportu, kulturi, mladima…

Prije desetak dana provedena je i anketa u kojoj je više od 70 posto ispitanika odgovorilo da će na lokalnim izborima podržati Viktora Prtenjaču.

Iako se protekle 4 godine posvetio privatnim poslovima i u tome imao uspjeha, Viktor ima želju nastaviti tamo gdje je stao prije 4 godine i iskustvo koje je stekao kao dugogodišnji načelnik iskoristiti za pokretanje projekata koji se protekle 4 godine nisu pomakli s mrtve točke.