NAKON OPTUŽBI DA JE LAŽNI BRANITELJ Kalmeta nam odbio otkriti ratni put, zapovjednike i suborce! NAKON OPTUŽBI DA JE LAŽNI BRANITELJ Kalmeta nam odbio otkriti ratni put, zapovjednike i suborce!
Nakon što se na prošloj sjednici gradskog vijeća Grada Zadra povelo pitanje o tome gdje je bio tijekom Domovinskog rata gradonačelnik Božidar Kalmeta i... NAKON OPTUŽBI DA JE LAŽNI BRANITELJ Kalmeta nam odbio otkriti ratni put, zapovjednike i suborce!

Nakon što se na prošloj sjednici gradskog vijeća Grada Zadra povelo pitanje o tome gdje je bio tijekom Domovinskog rata gradonačelnik Božidar Kalmeta i u kojim akcijama je sudjelovao, odlučili smo to malo detaljnije istražiti.
Naime, vijećnik Antun Novoselović postavio je pitanje o tome gradonačelniku, a on je izašao za govornicu i rekao da je bio pripadnik Otočkog bataljuna, da je uzeo pušku u ruke i išao na bojište, te stao općenito i neodređeno nabrajati gdje je sve Otočki bataljun ratovao. Pri tom nije jasno kazao je li ratovao Otočki bataljun ili on skupa s Otočkim bataljunom.

Novoselović ga je potom pred svima optužio da on nije nigdje bio, te da u ratu nije metka vidio, a kamo li ga ispalio. Na to mu Kalmeta više nije odgovarao.

S obzirom da su građani već duže vrijeme nabrušeni na lažne branitelje, a situacija s Gradskog vijeća ostavlja prostora za sumnju je li gradonačelnik doista ratovao ili nije, posali smo mu novinarski upit, odnosno zamolbu da nam kaže više o svom sudjelovanju u Domovinskom ratu.

Ne misleći ništa tendenciozno, dobronamjerno smo upitali gradonačelnika da nam kaže nešto više o svom ratnom putu, akcijama u kojima je bio, da nam imenuje svog ratnog zapovjednika, te eventualno suborce.

Računajući da se on možda na sjednici Gradskog vijeća nije snašao, da ga je zateklo Novoselovićevo pitanje, pa da nije znao odgovoriti, vjerovali smo da će gradonačelnik, nakon što u miru razmisli, rado nam odgovoriti na pitanje, te iznijeti više detalja kako bi “jednom zauvijek začepio usta Novoseloviću i sličnima”.

Uostalom, svaki sudionik Domovinskog rata s kojim smo do sada razgovarali s ponosom je govorio o svojoj ulozi i ratnim danima, pa smo očekivali da će tako biti i s Kalmetom.
Međutim, dogodilo se upravo suprotno.

Gradonačelnik nam je preko glasnogovornice poručio da neće odgovoriti na ovo pitanje.

“Nismo dobili niti jednu informaciju odnosno komentar ili upit od, kako navodite, braniteljske populacije i građana koji bi ukazivali da je verbalni ispad vijećnika Antuna Novoselovića izazvao, opet kako navodite, veliki interes i razne komentare. Jedine komentare koje smo dobili odnosno čuli bili su zgražanje nad takvom retorikom. Stoga ćemo, što se nas tiče, poštedjeti javnost jeftine predizborne predstave i nećemo sudjelovati u njoj.” – stoji u odgovoru Marine Mihovilović Pajkin, stručne suradnice za odnose s javnošću.

Ovaj odgovor, međutim, povlači za sobom pitanje što glasnogovornice, suradnice za odnose s javnošću i šefica Ureda gradonačelnika itd., uhljebljena ekipa, za koje se znalo na koja radna mjesta dolaze i prije raspisivanja javnog natječaja – što rade po cijele dane?!
Da su samo kratko bacile pogled na portale i Facebook stranice portala, mogle su vidjeti da je ova tema pobudila itekakvo zanimanje javnosti, pogotovo branitelja, koji su javno, pod svojim imenom i prezimenom, komentirali da se ne sjećaju da su u svojim redovima imali Božidara Kalmetu?!

Stoga, s obzirom na izostanak odgovora, ostaje na čitateljima da sami zaključe je li Novoselović bio u pravu ili niije po pitanju Kalmetina sudioništva u Domovinskom ratu.

 • Stiky

  30. listopada 2015. #1 Author

  Da je bija u ratu ne boj se pofalija bi se on s tim di je bija i što kako di

  Odgovori

 • Denis

  30. listopada 2015. #2 Author

  A brate što ne kaže nisam bio i gotovo. Nije bio i gotovo.

  Odgovori

 • Sad mi je jasno kako je bez puno sentimenta nestala sa bedema i iz vijećnice slika od Gotovine dok je covik trunija nevin u zatvoru. Što je ovaj zna što je ratište borba i smrt. Što je junak rata? Nije bija i ne zna. Zato je slika završila u podrumu.

  Odgovori

  • Grgo

   30. listopada 2015. #4 Author

   E a sad mu nije problem naslikavati se s njim

 • Zule

  30. listopada 2015. #5 Author

  Gadljivo brate.

  Odgovori

 • Hi hi

  30. listopada 2015. #6 Author

  Glasnogovornice ga nisu dobro savjetovale. Nije on kriv.

  Odgovori

 • Zrile

  30. listopada 2015. #7 Author

  Puna mi je kapa raznih lažnih branitelja. Ja sam bio dragovoljac, od prvog do zadnjeg dana. Nisam tražio ni mirovinu ni ptsp. .. ništa. Radim i zaradim za sebe i obitelj.

  Odgovori

  • darko

   30. listopada 2015. #8 Author

   potpuno isto i ja. jedino šta mije još i firma propala zahvaljujući ovakvim “velikim domoljubima” Jedino ne znam koje to domove ljube, da li popravne ili zdravlja

 • bela

  30. listopada 2015. #9 Author

  di je on moga biti otočki bataljun nemoj me nasmijavati,

  Odgovori

 • Bencek

  31. listopada 2015. #10 Author

  Nemoj me nasmijavati kalmeta nisi bio

  Odgovori

 • Josip

  31. listopada 2015. #11 Author

  Novinari trebaju postaviti isto pitanje, Grčiću, Milanoviću, Opačićki i ostalim drugovima u partiji. Gdje ste ratovali ili gdje ste bili 1991 godine?

  Odgovori

  • marinko

   2. studenoga 2015. #12 Author

   ne treba pitati one koji se ne predstavljaju braniteljima, već one koji koji se kite tuđim medaljama i imaju materijalnu korist od te laži!

  • Niko

   4. studenoga 2015. #13 Author

   E ovo je pravo pitanje,samo bez odgovora……

 • Niko

  4. studenoga 2015. #14 Author

  E ovo je pravo pitanje,samo bez odgovora……..

  Odgovori

 • Elvis

  4. kolovoza 2019. #15 Author

  Hahahahahahahahaha.Pametnom dosta ,uhljebina i budalama nikad

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.