NAKON OPTUŽNICE, STARIGRAD BEZ NAČELNIKA Ramić radno vrijeme provodi u obilasku odvjetnika!

Otkako je u srpnju ove godine Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo optužnicu protiv Krste Ramića, načelnika općine Starigrad, zbog davanja lažnog iskaza i krivotvorenja službenih isprava, mještani se žale da je nemoguće naći načelnika u uredu, a da se ni na mobitel ne javlja.
Iako je ranije bio na raspolaganju mještanima, te su bez problema mogli doći do njega, od podizanja optužnice načelnik se, kažu nam mještani, totalno promijenio.

Rekli su nam kako ga u općini nema, ili je tamo jako kratko, dolazi samo kako bi potpisao ono što treba, a mnogo vremena provodi sa svojim odvjetnicima i obilazeći sudove, USKOK i ostale institicije s kojima ima problema.

Podsjetimo, protiv načelnika Općine Starigrad Krste Ramića, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru uputilo je Općinskom sudu u Zadru optužnicu kojom ga tereti da je kao stranka u parničnom postupku koji se vodio pred Općinskim sudom u Zadru, dao lažan iskaz, da je preinačenu ispravu uporabio kao pravu, te da je kao odgovorna osoba u poslovne isprave unio neistinite podatke.
Uz Ramića, optužnica tereti njegova rođaka Tomislava Ramića da je svojim potpisom ovjerio ispravu u kojoj su unijeti neistiniti podaci te da je dao lažni iskaz, kao i Šimu Bucića za ovjeravanje potpisom isprave u koju su unijeti neistiniti podaci.

SUD 1
Kako doznajemo, protiv Ramića su niz kaznenih prijava podnijeli i drugi mještani, te je on svako malo redovan gost u Odjelu za gospodarski kriminalitet PU zadarske, kao i u prostorijama USKOK-a.
Kad nije tamo, onda su u njegovom uredu istražitelji koji češljaju dokumentaciju i istražuju navode iz prijava koje su protiv njega podnesene.

Stoga smo i sami pokušali u više navrata stupiti u kontakt s načelnikom Ramićem, međutim službeni mobitel mu je uglavnom isključen , a kada ga uključi, ne javlja se na njega.
Unatoč pozivima u Općinu, ni tamo ga nismo mogli dobiti.

Ako načelnik zbog svojih privatnih problema, i obaveza oko pripremanja svoje obrane, ne stigne odrađivati općinske poslove, trebao bi razmisliti o tome da svoje radno mjesto prepusti zamjeniku i povuče se.
Nije u redu da prima popriličnu mjesečnu plaću i uživa ostale beneficije koje idu uz to, a da radno vrijeme i službeni automobil koristi u privatne svrhe i obilaske odvjetnika i drugih institucija.