NAKON PRIJAVE DARKA KOVAČIĆA Počinje suđenje dogradonačelniku Benkovca?

Darko Kovačić, predsjednik benkovačke podružnice Autohtone hrvatske stranke prava, oglasio se priopćenjem za javnost, uz kojeg je objavio i poziv Državnog odvjetništva u svojstvu oštećenika, te dopis koji mu je poslao načelnik PU zadarske, Neven Paškalin.

“Nakon više od dva mjeseca pokrenut sudski postupak protiv dogradonačelnika grada Benkovca Svemira Vrsaljka zbog kaznenog djela iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona. Prije više od dva mjeseca, točnije 18.06. 2015. godine dogradonačelnik grada Benkovca, Svemir Vrsaljko, je u Poglavarstvu grada Benkovca, za vrijeme radnog vremena, nasrnuo na hrvatskog branitelja Darka Kovačića i njegovog maloljetnog sina Juliana Kovačića.” – ističe Kovačić.

darko kovacic 1

“Nakon toga nemilog događaja benkovačka policija je pokušala zataškati ovaj događaj, te da je u njemu bilo ugroženo i maloljetno dijete. Centar za socijalnu skrb Benkovac nakon više od dva mjeseca uopće nije bio upoznat sa tim događajem, a bila je dužnost benkovačke policije da ih obavijesti s obzirom da se radi o maloljetnom djetetu. “ – navodi u svom priopćenju Darko Kovačić dodajući kako je tada osjećao da mu je ugrožen život.

O ovom događaju obavijestio je predsjednicu Republike Hrvatske, Kolindu Grabar-Kitarović, premijera Zorana Milanovića, te ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

“On je odmah uvidio problem te reagirao. Potom je reagiralo Općinsko državno odvjetništvo u Zadru, te pokrenulo sudski postupak protiv dogradonačelnika grada Benkovca Svemira Vrsaljka zbog kaznenog djela iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona. Još jednom se je pokazalo kako lokalne institucije ne obavljaju svoj posao kako treba već trebaju reagirati više institucije u Zagrebu da bih lokalne institucije obavljale svoj posao.” – smatra Kovačić. darko kovacic 2