NAKON ŠTO JE JUČER POGINULA PJEŠAKINJA Biograđani okrivljuju Milu Fabijana!

Nakon što je u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u Biogradu, smrtno stradala pješakinja, poraslo je ogorčenje Biograđana prema Županijskoj upravi za ceste, na čelu s Milom Fabijanom.
Upravo na tom raskršću dogodio se niz prometnih nesreća. U srpnju 2013. godine tamo je poginuo motociklist.
Građani su, kažu nam, više puta upozoravali kako su prometni znakovi i zebre u Ulici dr. Franje Tuđmana, postavljeni bez stručne procjene, na krivim i nepreglednim mjestima.biograd ulica bure centar
Mario Jelčić iz Biograda kaže kako je i on sam svojedobno imao prometnu nesreću na tom mjestu.
“Ulica dr. Franje Tuđmana je u nadležnosti Županijske uprave za ceste, a nadležni u njoj su totalno nezainteresirani i uporno se oglušuju na naša upozorenja. Administracija i “stručnjaci” koji tamo rade iscrtavaju zebre gdje god stignu bez ikakvog tehnickog i sigurnosnog elaborata. Danas se na jednim od tih prijelaza na spomenutoj cesti u Biogradu dogodila tragedija koja je mogla biti izbjegnuta da se vodilo računa o pravilnom postavljanju i označavanju pješačkih prijelaza. Žalosno je da niti Gradska uprava grada Biograda nije upozorila Županijsku upravu za ceste i te birokrate koji upravljaju cestama. Danas se dogodila tragedija i smrt koja je mogla biti izbjegnuta, ali očito birokrate nimalo nije briga za sigurnost građana grada Biograda. To je žalosno!” – smatra Mario Jelčić.
On je i do sada upozoravao na spomenute probleme.
Redakciji portala Kalelarga info dostavio je prije nekoliko mjeseci i fotografije s kojima upozorava kako su ugrožena djeca koja idu ovom prometnicom od kuće do škole.
I ostale građane potresla je ova tragedija.
Supružnici Ante i Dalija Fuzul iz Biograda spremni su se angažirati oko toga da se pokrene peticija kojom će se tražiti da Županijska uprava za ceste konačno nešto poduzme i sredi probleme oko pješačkih prijelaza, prometnih znakova i zebri, kako bi se izbjegle nove prometne nesreće, a samim time i smrtni slučajevi.
ivan knezKako se danas održava sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda, gradonačelniku Ivanu Knezu bit će na aktualnom satu postavljeno pitanje o tome zašto se čekalo da netko izgubi život, a moglo se reagirati na vrijeme.
Biograđanima je žao i zbog 23-godišnjeg mladića koji je izazvao prometnu nesreću jučer kod Bure centra.

“Taj mlad dečko je sebi upropastio život i do kraja života će morati živjeti s tim da je zgazio ženu, a pitanje je koliko je kriv.” – kažu nam u Biogradu.