NAKON TRI POBJEDE Košarkaši Zadra puni optimizma otputovali u Valjevo

Nakon tri uzastopne pobjede u ABA ligi, pred košarkašima Zadra novi je, zahtjevni ispit. U petak u 21 sat Zadrani će tražiti pobjedu na gostovanju u Valjevu kod Metalca.
Pobjede nad Tajfunom, Cedevitom i Union Olimpijom treneru Anti Nazoru i dale su dosta razloga za optimizam uoči sutrašnje utakmice.
Moja je momčad pokazala jedno drugo lice u odnosu na sam početak sezone, tako da puni optimizma krećemo na gostovanje u Valjevo. Moramo biti hrabri i motivirani jer nas čeka teško gostovanje i zahtjevan protivnik, koji podjednako dobro igra i na domaćem i na gostujućem parketu, najavio je Nazor.
Kako zaustaviti protivnika da se razigra i doći do nova dva boda?
Kontrola ritma igre nameće se kao glavni imperativ, stoga moramo zaustaviti njihovu trku po cijelom terenu i pas-igru. Dosta toga grade na igri ‘jedan na jedan’ i vanjskom šutu pa moramo biti koncentrirani i u obrani razbijati njihove kretnje. Djeluju kao prava momčad pa nemamo nijednog pojedinca kojeg možemo istaknuti kao glavnu prijetnju.
Momčad Zadra “preporodila” se dolaskom Ivana Ramljaka i Ante Delaša, te povratkom u natjecateljsku formu Marka Ramljaka.
Imali smo problema budući da tri igrača iz vanjske linije nisu prošli pripreme, ali momčad je njihovim dolaskom i hvatanjem forme doživjela svojevrsnu metamorfozu. Međutim, još možemo rasti i ne smijemo biti zadovoljni ovim nivoom igre jer to sve mora biti još puno bolje, brže i agresivnije, zaključio je Nazor.
Jedan od igrača koji se također diže u formi, Domagoj Bošnjak, također je optimist, uoči dvoboja u Valjevu…
Sigurno je lakše nakon tri pobjede, podignuli smo svoju igru na veći nivo i to nam daje samopouzdanje u predstojećim utakmicama. Sad idemo u Valjevo po pobjedu, u nizu smo od tri pobjede. Moramo pokušati nastaviti ovaj pozitivan niz.
Protivnik nije nimalo bezazlena momčad…
Oni su mlada ekipa koja igra brzu i atraktivnu košarku. Imaju dobar domaći teren, mala je dvorana, ali je uvijek puna i to je njihova prednost. Ipak, zadnje tri utakmice su dokazale da možemo igrati sa svima i idemo po pobjedu, poručuje Bošnjak.