Naljepnice leptira i cvijeća na fasadama zgrada izazvale sukob u Benkovcu Naljepnice leptira i cvijeća na fasadama zgrada izazvale sukob u Benkovcu
Postavljanje naljepnica po fasadama zgrada u centru Benkovca izazvalo je sukob između direktora Turističke zajednice grada Benkovca i nezavisnog vijećnika Jure Prgometa s Nezavisne... Naljepnice leptira i cvijeća na fasadama zgrada izazvale sukob u Benkovcu

Postavljanje naljepnica po fasadama zgrada u centru Benkovca izazvalo je sukob između direktora Turističke zajednice grada Benkovca i nezavisnog vijećnika Jure Prgometa s Nezavisne liste Frane Tokića.

Naime, na službenoj Facebook stranici TZ grada Benkovca objavljeno je slijedeće:

“Od svega na nasoj setnici, gradskom vijecniku Juri Prgometu iz NL Frane Tokica najvise20180829_170908 su zasmetale oslikane fasade. Iste su uklonjene i tako propade jedna hvale vrijedna inicijativa uljepsavanja naseg grada.”.

Ispod objave ljutiti građani izrazili su nezadovoljstvo zbog uklanjanja naljepnica, te poručili TZ da se moglo i njih pitati za mišljenje,  a ne samo spomenutog Prgometa.

Uslijedio je odgovor druge strane, na Facebook stranici Benkovac vrijeme je, te rješenje Ministarstva kulture RH.

Prenosimo ga u cijelosti.

“Ovim putem obraćamo se direktoru Turističke zajednice Grada Benkovca sa argumentima (Rješenje Ministarstva kulture iz lipnja 2018 godine), a ujedno kazujemo kako nije uputno obmanjivati javnost neistinama i uz to prozivati gradskog vijećnika sa bili koje liste, te na istog prebacivati svoju pogrešku u radu o čemu svjedoči Rješenje u prilogu.

Ne može se reći da je propala hvale vrijedna inicijativa za “nešto”, kada do te hvale vrijedne inicijative nije smjelo niti doći, a imenovani direktor je to trebao znati prije nego građani.
MOŽEMO KAZATI DA JE ZBOG OVAKVOG NEKOREKTNOG, NESAVJESNOG I NESTRUČNOG PONAŠANJA UZALUD POTROŠENA JOŠ POKOJA KUNA POREZNOG OBVEZNIKA GRADA BENKOVCA!

Zgrade na gradskoj šetnici nalaze se u kulturno povijesnoj cjelini te njihovo oslikavanje narušava izgled kulturno povijesne cjeline (kako bi bilo na zadarskoj kalelargi ovakvim muralima oslikati Nadbiskupski dvor ili Samostan Sv. Marije).

Provedbu mjera zaštite kulturnog dobra u Gradu Benkovcu direktor je već trebao odraditi, a svojim nečinjenjem pokazuje da ne poštuje Rješenje jedno od dva Ministarstva usko vezana za djelovanje Turističke zajednice i to u ovom slučaju Ministarstvo kulture a drugo ministarstvo je Ministarstvo turizma.
Obmanjivanjem javnosti na fb profilu TZ pokazuje da ne poštuje ni Vas kao građane!

Od samog direktora ovim putem tražimo ispriku prema građanima zbog obmanjivanja, te ispriku prema vijećniku Juri Prgometu.”

FB_IMG_1535554422369

CYMERA_20180829_170751

20180829_171012