Narodni muzej organizira radionice za djecu “Moj božićni ukras”

Zadarski Narodni muzej  poziva djecu u dječjim vrtićima i učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole da i ove godine svojim roditeljima i ukućanima pomognu pri ukrašavanju vlastitog doma povodom nadolazećih blagdana.

Kako bi u tome bili što učinkovitiji i kreativniji, Narodni muzej Zadar, djecu poziva na radionice izrade božićnih ukrasa da bi zajednički obilježili blagdansko raspoloženje u muzeju.

Radionice “Moj božićni ukras” su prilagođene djeci vrtićke dobi i učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole na području Zadarske županije. Na radionicama će svi sudionici imati prilike, uz stručnu pomoć voditelja radionica, izraditi vlastiti ukras za božićnu jelku. Izrađivat će se tradicijski i moderni ukrasi prilagođeni dobi djece.

Osim izrade božićnih ukrasa, djeca će saznati i zanimljive priče o običajima vezanim uz Božić i vrijeme prije Božića, Došašće.
Sudionicima će na raspolaganju biti materijal za izradu ukrasa kao što su: mini bor, kuglice za jelku napravljene od ukrasnih papira, anđeli od papira, pahuljice, kao i materijal za izradu unikatnih božićnih čestitki namijenjenih njihovim prijateljima, obitelji ili nekoj drugoj osobi. Materijal potreban za izradu navedenih ukrasa i božićnih čestitki osigurava Narodni muzej Zadar.
Radionice će se održati u dva termina, ponedjeljak, 14. prosinca, 2015. godine i utorak, 15. prosinca, 2015. godine, u jutarnjem terminu od 10 do 12 sati, u prostoru Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar, na Narodnom trgu.
Cijena sudjelovanja na radionicama je 20,00 kn po djetetu. Jedna ulaznica vrijedi samo za jedan termin. Sve božićne ukrase koje djeca izrade na radionicama, mogu ponijeti sa sobom ili ukoliko žele, ostaviti ih u Muzeju.
Prijave se primaju najkasnije do petka, 11. prosinca, 2015. godine, na broj telefona: 023/251-851 ili na e-mail adresu: pedagog@nmz.hr. Prilikom prijave potrebno je ostaviti ime i prezime djeteta, dob djeteta i vrijeme radionica na kojima želi sudjelovati.
Maksimalan broj sudionika po radionici je 20 djece.
Voditelji radionica: Lucija Vuica, muzejska pedagoginja, Ivana Dražić, kustosica, Nina Vigan, muzejska pripravnica-kustosica. Radionice organiziraju Etnološki odjel i Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar.