U srijedu 27. siječnja 2016. u 19 sati u Gradskoj loži, Zadar otvara se izložba Zlatko Kauzlarić Atač, SLIKAR I KAZALIŠTE u organizaciji Galerije...

U srijedu 27. siječnja 2016. u 19 sati u Gradskoj loži, Zadar otvara se izložba Zlatko Kauzlarić Atač, SLIKAR I KAZALIŠTE u organizaciji Galerije umjetnina NMZ, Kazališta lutaka Zadar i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zavod za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe, Odsjek za povijest hrvatskog kazališta.

Izložba se tematski nastavlja na projektSjećanje na prošlost, buđenje sadašnjosti i Tragovi – izgubljena sjećanja koji je realiziran u suradnji triju institucija: Narodnog Muzeja Zadar, Kazališta Lutaka Zadar, Državnog Arhiva Zadar.

Izložbom Zlatko Kauzlarić Atač, Slikar i kazalište ukazuje se na zajedništvo likovne i kazališne umjetnosti. Izložba će predstaviti slikarski, scenografski i kostimografski umjetnički opus akademskog slikara/scenografa, redovnog profesora slikarstva i scenografije na ALU u Zagrebu. Bit će izloženo 20-ak slika i crteža, scenografije i kostimografije, 5 maketa i dokumentarni materijal (fotografije i video zapisi predstava te intervjui s umjetnikom).
Radovi se biraju iz fundusa Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta HAZU u Zagrebu.

Tijekom izložbe održat će se seminar i edukativna radionica na temu likovne umjetnosti u kazalištu u trajanju od 3 dana. Autorica izložbe je kostimografkinja Marija Šarić Ban.