GRADSKA LOŽA Predstavljanje knjige “Postojanost vjere” Ante Jaše

Prigodom Dana grada Zadra i blagdana Sv. Krševana u utorak, 17. studenog 2015. u 12 sati u Gradskoj loži, Narodni muzej Zadar organizira predstavljanje knjige “Postojanost vjere” autora Ante Jaše. Predstavljači su Tomislav Marijan Bilosnić, Jasenka Lulić Štorić, Božidar Šimunić i Vladimir Alavanja. Suizdavači knjige su Narodni muzej Zadar, Foto klub Kornat, Kukljica, Društvo hrvatskih književnika – ogranak Zadar i Matica Hrvatska – ogranak Zadar, povjereništvo Kukljica.
Ante Jaša, majstor fotografije i publicist, rođen 1951. Izlagao na 320 izložaba i dobio je 52 nagrade, a ističu se Artist i Ekscelencija – EFIAP. Fotografije su mu objavljene u 38 knjiga.
Knjiga „Postojanost vjere“ sedma je Jašina monografija, a treća u sunakladništvu Narodnog muzeja Zadar. Ciklusom fotografija „Postojanost vjere“ Ante Jaše prikazuje sveto i svjetovno, doživljeno u istoj dodirnoj točki u umjetničko-fotografskom smislu.
Sam nas autor svojim fotografskim uradcima izravno upozorava kako su na ovim slikama, u izdvojenim detaljima, donijeti simboli vjere u svakodnevnim, običnim prilikama izvan svečanog obreda.