Narodni muzej Zadar u jednoj noći posjetilo 5.647 posjetitelja

Unatoč reduciranom postavu u odjelu Muzeja grada Zadra i Galeriji umjetnina, te trenutno zatvorenom Prirodoslovnom odjelu zbog promjene postava, velik broj posjetitelja je posjetilo sve odjele Narodnog muzeja Zadar. U Gradskoj loži posjetitelji su imali priliku posjetiti izložbu “Olimpijska bajka Šime Fantele i Igora Marenića”, koja se može pogledati do 10. veljače 2017. godine.
U Etnološkom odjelu – Gradska straža, osim stalnog postava, tijekom cijele večeri održane su projekcije na dvd-u prikazujući vokalno glazbene radionice s različitim temama glazbenih izričaja. U Galeriji umjetnina održana je izložba “Glazba i glazbeni instrumenti u fundusu Narodnog muzeja Zadar”, te prezentacija djela iz Galerije umjetnina koja su motivom vezana uz glazbu, a dio su opusa hrvatskih umjetnika druge polovine 20. st.
Izložene su i fotografije s početka 20. st. nastale u ateljeu Tomasa Burata, kao i fotografije iz druge polovine 20. stoljeća. Tijekom Noći muzeja u prostorima Galerije umjetnina nastupao je duo „Yota“ koji je posjetiteljima predstavio način izvođenja tradicionalne portugalske glazbe Fado.
Od 24. do 26. siječnja Pedagoška služba organizirala je edukativne radionice s učenicima O.Š. Petar Preradović i O. Š. Zadarski otoci, te su njihovi radovi nastali na radionicama izloženi u odjelu Muzeja grada Zadra tijekom Noći muzeja.