Natjecanje u nogometu na pijesku u Sv. Filipu i Jakovu

U nedjelju 10. srpnja 2016. s početkom u 17 sati u Svetom Filip i Jakovu održat će se natjecanje u nogometu na pijesku. Prijave su u tijeku i primaju se na kontakt broj 099/409-9033 (Šime Brzić). Kotizacija za sudjelovanje u natjecanju koje će se održati na plaži „IZA BANJA“ iznosi 100 kuna. Svaka momčad imat će po četiri igrača – po tri u polju i golman. Da sve bude po pravilima struke, pobrinut će se sportski stručnjaci Šime Brzić i Lovre Mikas.
Popularnost nogometa u svijetu posljednjih godina naglo raste. Nakon što se nogomet na pijesku počeo igrati u Brazilu na plažama u Rio de Janeiru, ubrzo je na plaži Copacabana 1995. godine održano i prvo svjetsko prvenstvo u nogometu na pijesku. Mnogobrojne nogometne zvijezde kao što su Eric Cantona, Julio Salinas, Romario, Zico i dr. svojim sudjelovanjem u nogometu na pijesku pridonijeli su popularizaciji ovog sporta.
Sve te svjetske trendove prati i slijedi Turistička zajednica općine Sv. Filip i Jakov te Općina Sv.Filip i Jakov koji su ujedno i organizatori filipjanskog nogometa na pijesku.
Osim toga, na plaži „Iza banja“ u Sv. Filip i Jakovu cijelo ljeto se organizira „Stay fit & Joyful“ program za vježbanje kroz zanimljive sadržaje tjelesnog vježbanja za aktivan odmor, a svi programi u ponudi su za korisnike besplatni.

Gordana Šarić