NINO SORIĆ ODRŽAO PREDAVANJE U ZEMUNIKU O mogućnostima financiranja iz EU fondova

Sinoć 16. 12. 2015, godine u Zemuniku u općinskim prostorijama održano je zadnje predavanje „ Financiranje ruralnog turizma kroz realizaciju mjere 6. iz Programa Ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020.“ kojeg su organizirali Agencija za ruralni razvoj Zadarske županija AGRRA u suradnji s Udrugom za ruralni razvoj Ravni kotari.

Zemuničani su ponovno pokazali da u njihovom mjestu postoji zainteresiranost za europske fondove, tako su sinoć kroz sat vremena zanimljivog predavanja saznali sve o financiranju nepoljoprivrednih aktivnosti na svome domaćinstvu. Predavači Nino Sorić dipl.oecc, voditelj Odjela i Neven Jurjević dipl.ing, savjetnik za poljoprivredu Odjela za potporu malom i srednjem poduzetništvu Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA okupljenima su odgovorili na sva postavljena pitanja, te su ih pozvali da se za sve ostale upite slobodno obrate u AGRR-u gdje će im se na najbolji mogući način pomoći.

Organizatori su kroz navedeni set predavanja kroz dva mjeseca obišli Starigrad, Ražanac, Posedarje, Novigrad, Pag, Povljana, Benkovac, Obrovac, Polaču, Stankovce i zainteresiranima predstavili i približiti mjeru 6. – Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, posebice podmjere: 6.2. – Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnom području i 6.4. – Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, posebice onima koji se već bave i koji se misle baviti turističkom djelatnošću na ruralnom podruju naše županije.

Nakon odraženog seta predavanja o „ Financiranje ruralnog turizma“ TZ Zadarske županije zajedno sa Zadarskom županijom te sustavom lokalnih zajednica organizira edukacijski seminar „Za razvoj ruralnih krajeva“ koje će se održati u petak, 18.12.2015. godine u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac u vremenu 15,00 do 18,00 sati. Predavači su gđa. Dijana Katica i g. Robert Baćac.

Predavanje je namijenjeno: Turističkim seljačka gospodarstvima (OPG), iznajmljivačima na ruralnim područjima, ugostiteljima i ostalima koji imaju afiniteta ili planiraju ulaganja u ruralni turizam.