Nizom aktivnosti obilježava se Tjedan održive mobilnosti; mjerenje tlaka, šećera, biciklijada…

U petak, 16. rujna 2016., na Narodnom trgu, u vremenu od 10,00 do 12,00 sati održati će se Javnozdravstvena preventivna akcija – mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi te edukacija građana. Aktivnost se provodi u sklopu Tjedna održive mobilnosti i povodom Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja, a akciju provodi Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije.
Organizatori Tjedna održive mobilnosti 2016. su Grad Zadar, Zadarska županija i EDIC-Informacijski centar Europe Direct Zadar

INFO:
Biciklijada (nedjelja)-sudionici koji nemaju vlastiti bicikl, a željeli bi sudjelovati na biciklijadi, pozivaju se da voze nextbike bicikl.
Sve što je potrebno je da na email: info@nextbike.hr najkasnije do 16.09.2016. do 16,00 sati pošalju svoje ime i prezime, mail adresu i broj mobitela te fotografiju prednje i stražnje strane osobne iskaznice. Nextbike sustav će ih registrirati i dodijeliti besplatnu godišnju članarinu. Budući je broj tako prijavljenih limitiran na 20, prvih 20 prijavitelja dobiti će mogućnost vožnje nextbike bicikle i besplatne članarine. Bicikle će ih na Trgu Petra Zoranića čekati neposredno prije starta.
Trasa biciklijade na http://edic-zadar.com/?p=2417
Škola bicikliranja 18+ (utorak) – pozivaju se svi građani koji su zainteresirani za sudjelovanje da se prijave za besplatnu edukaciju prijavom na email: bicikliranje18@gmail.com ili slanjem SMS poruke na GSM 099 805 40 40 do subote 17. rujna 2016. Poželjno je doći na edukaciju s vlastitim biciklima budući će se nakon edukacije održati i trening pravilne vožnje na poligonu Auto škole Donat. Broj sudionika je ograničen (max 30 osoba).