Noćas zapaljena 4 kontejnera za smeće, pri tom izgorjela i 4 automobila

Rano jutros oko 03.10 sati u Šibenskoj ulici u Zadru izbio je požar na četiri PVC kontejnera, te se proširio na obližnja parkirana osobna vozila. Požar su ugasili vatrogasci, ozlijeđenih osoba nije bilo.
Provedenim očevidom na mjestu događaja utvrđeno je kako je uzrok požara djelovanje toplinske energije otvorenog plamena uslijed čega su tri kontejnera za otpad u potpunosti izgorjela dok je jedan djelomično oštećen. Požar sa kontejnera je zahvatio obližnja parkirana vozila, od kojih je vozilo Seat zadarskih registarskih oznaka 65-godišnjeg vlasnika izgorjelo u potpunosti dok su na vozilima zadarskih registarskih oznaka Peugeot u vlasništvu 34-godišnjaka, Suzuki u vlasništvu 34-godišnjakinje i Renault u vlasništvu 42-godišnjaka,nastala oštećenja uzrokovana toplinskom energijom.
U cilju otkrivanja svih činjenica i okolnosti povodom kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom policija intenzivno provodi kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg će se utvrditi i nastala materijalna šteta.
Tijekom dana u službene prostorije policije je dovedeno pet osoba koje se dovode u svezu s navedenim događajem, a po završetku kriminalističkog istraživanja pravovremeno ćemo izvijestiti javnost.