NOGOMETAŠ JOE ŠIMUNIĆ U ZADRU: Najviše se želim zahvaliti hrvatskim braniteljima!

U dvorani Hrvatskog narodnog kazališta Zadar održano je prikazivanje filma „”Moja voljena Hrvatska – priča o Joeu Šimuniću”, redatelja Jakova Sedlara.

Film govori o domoljublju, o identitetu kroz sport u kojem je glavna uloga pripala našem hrvatskom nogometašu Josipu Šimuniću.

Trajanje filma je 67 minuta , a u filmu se prikazuje pritisak na Hrvatski sport i njegovu ulogu u promidžbi Hrvatske u svijetu.

Organizatori su Zajednica Udruga veterana Vojne policije iz Domovnskog rata RH, Udruga veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije i Udruga žena iz Domovinskog rata Zadar.

Promociji filma nazočili su redalj Jakov Sedlar i glavni protagonist Josip Joe Šimunić, te veliki broj javnih osoba iz športskog, kulturnog i javnog života.

“Film je priča o mom životu o kojem, siguran sam, niste puno znali. Zahvalio bih se autorima filma i svim braniteljima, poginulim i onima koji su rat preživjeli.” – kazao je Šimunić okupljenima u dvorani, među kojima je bilo ponajviše branitelja.

Podsjetimo, Šimunić je doživio pravu kalvariju nakon što je u  Maksimiru po završetku utakmice pozdravio okupljene navijače pozdravom “Za dom spremni”, što je FIFA ocijenila kao nacistički pozdrav i poziv na rasnu diskriminaciju te mu je zbog  njega izrekla kaznu od 10 utakmica zabrane igranja za reprezentaciju i  30.000 švicarskih franaka.
Na odluku FIFA-e žalio se Sportskom arbitražnom sudu, ali to mu nije pomoglo.

SIMUNIC 222