NOGOMETAŠI SAZVALI PRESICU Plašili se prozvati krivca za propast kluba

Nogometaši Zadra sazvali su jutros konferenciju za medije na kojoj su kukali zbog stanja u NK Zadar, koji je suspendiran od strane HNS-a zbog neisplaćenih dugova, ali je i u višemjesečnoj blokadi, te mu prijeti stečaj ako se u idućih 15-ak dana ne odblokira račun.
Grad Zadar je nezainteresiran za ove probleme, što se vidilo iz odgovora gradonačelnika Božidara Kalmete na Gradskom vijeću, kada mu je Reno Sinovčić kao vijećnik postavio pitanje namjereva li Grad Zadar pomoći u opstanku NK Zadra.
Stoga su se nogometaši, koji su već i zaboravili što znači dobiti plaću, okupili na press konferenciji, i to u sastavu Josip Butić, Jure Jerbić, Vlatko Blažević, Ivan Tokić, Josip Bilaver, Zvonimir Jurić, Jakov Surać, Želimir Terkeš, Lovre Čirjak i Tomo Gluić.
Apelirali su na Grad Zadar da se uključi i pomogne, a sve u strahu i bojažljivo spominjali su ime Rena Sinovčića. Iako je nakon procesa preoblikovanja, klub trebao poslovati pozitivno, to se nije dogodilo, a tko je za to kriv – nogometaši ne znaju ili se plaše reći. Tek su bojažljivo spomenuli “Upravu kluba”, ne imenujući nikoga, ni jednog člana, ni predsjednike, ni Sinovčića, doslovno ni jedno ime nisu spomenuli.
Sinovčić, s druge strane, ističe kako klub propada jer je on udaljen iz njega i jer ne daje novac kako je, po njegovim tvrdnjama, davao svih ovih godina.
U konačnici, ne treba kriviti ni Grad Zadar, koji ne želi više izdvajati milijune, jer u konačnici, iako je dioničar – nije vlasnik kluba.
Nogometaši su u pravu kada kažu da NK Zadar ima tradiciju, nosi ime našeg grada, iz njega su proizašli neki veliki nogometaši, poput Luke Modrića, Ivana Santinija, Danijela Subašića itd., međutim, čini se da to nije dovoljno za spas kluba.