NOVA DOGAĐANJA U COWORKING CENTRU Predavanja za programere i dizajnere

U sklopu projekta ”Coworking Zadar – suradnjom do inovacija” organizira se još jedno događanje namijenjeno programerima i dizajnerima, a uključuje dva zanimljiva predavanja vezana uz korisničko iskustvo (UX). Predavanja, koja su dio aktivnosti projekta odobrenog za financiranje male poslovne infrastrukture unutar programa IPA IIIC, komponente Regionalna konkurentnost, održat će se u srijedu, u 18 sati, u prostoru Coworking centra COIN na Putu Murvice 16, u Zadru .

„Korisnik na prvom mjestu“ naziv je predavanja koje će održati Emanuel Blagonić. Blagonić ima iza sebe više od 13 godina iskustva u kojima je radio za više od 500 klijenata iz zemlje i svijeta. U posljednje vrijeme radi na većim projektima u trajanju od 2 do 3 mjeseca, gdje može klijentima pomoći u rješavanju stvarnih problema. Radi na projektima poput razvoja helpdesk softvera za telekom industriju, touch-screen POS blagajne POS Sector, preko touch-screeni ERP rješenja za proizvodnu i hotelsku industriju. Jedan je od pionira web standarda u Hrvatskoj te iznimno aktivan u zajednici gdje radi na edukaciji dizajnera i klijenata.

„Modularno i besprijekorno korisničko sučelje“ naziv je predavanja koje će održati Lucijan Blagonić. On ima bogato desetogodišnje iskustvo u radu na web projektima. Od planiranja, izrade prototipa, dizajna i kodiranja pa sve do semantike stranice i sučelja. Veliki je zagovornik responzivnog dizajna, izgradnje mobilnih sučelja s brzim vremenom učitavanja i optimizacijom koje smatra prioritetom kako bi korisnici mogli uživati u internetskoj stranici.Zadnjih nekoliko godina specijalizirao se za izgradnju dizajn sustava koje dostavlja u formi priručnika sa stilovima i bazom obrazaca jer time potiče programere da drže dizajn modularnim i konzistentnim kroz čitav projekt.

Kotizacija za predavanja se ne naplaćuje. No, zbog ograničenog broja mjesta, zainteresirani svoj dolazak trebaju potvrditi putem poveznice https://www.entrio.hr/event/novi-trendovi-u-korisnickom-iskustvu-2834