NOVI MINISTAR ZAŠTITE OKOLIŠA TAKOĐER JE ZADRANIN Slaven Dobrović otac je sedmero djece

Prof. dr. Slaven Dobrović, profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, novi je ministar zaštite okoliša.

Profesor je na Fakuletu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Također, autor je više studija za implementaciju ekološki zasnovanog gospodarenja otpadom u jednicama lokalne samouprave.

Rođen je 29. kolovoza 1967. godine u Zadru.

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, diplomirao je 1993. godine, na procesno energetskom smjeru. Dobitnik je Rektorove nagrade za  najbolji studentski rad 1992. godine.

Magistrirao je 1998. godine obranom rada pod naslovom “Tehnološke mogućnosti sniženja sadržaja organskih tvari u vodama nekih sjeverno hrvatskih izvorišta”. Doktorirao je 2002. godine obranom disertacije “Analiza postupaka razgradnje organskih tvari u vodi primjenom UV zračenja”.

Od jeseni 1993. zaposlen je kao znanstveni novak na Zavodu za energetska postrojenja, najprije na projektu “Otplinjavanje i utjecaj plinova na karakter vode”, a zatim na projektu “Tehnološki procesi u sustavu obrade voda”. Od 2002. godine istraživač je na projektu “Istraživanje procesa tehnološke obrade voda”, a isto tako i konzultant na projektu “Problematika unosa alohtonih organizama brodovima” Ministarstva znanosti i tehnologije RH. Od 2007. godine kao istraživač sudjeluje u znanstvenom projektu “Ekološka prihvatljivost i učinkovitost suvremenih postupaka u obradi voda”.

Od siječnja 2010. imenovan je voditeljem Katedre za inženjerstvo vode i okoliša Fakulteta. Iste godine izabran je u izvanrednog profesora na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

Oženjen je i otac sedmero djece.

Na parlamentarnim izborima kandidirao se kao kandidat MOST-a u VIII. Izbornoj jedinici.

Izvor: Dnevnik.hr