Novi trener seniora HNK Zadar je Marko Pinčić, a pomoćnik Jole Butić

Hrvatski nogometni klub Zadar, kao sastavni dio oblikovanja svojih natjecateljskih kategorija – od najmlađih do seniora – donio je dana 21. srpnja 2020. odluku o izboru i imenovanju trenera prve momčadi i pomoćnika trenera prve momčadi. Trener seniorske momčadi će biti Marko Pinčić, dok će njegov pomoćnik biti Josip Butić.
Trener Marko Pinčić i njegov pomoćnik Josip Butić okupit će seniorsku momčad dana 01.08.2020. Seniorska momčad HNK Zadar bit će definirana odmah po izboru i imenovanju prvog i pomoćnog trenera i počet će s treninzima i ostalim aktivnostima u skladu s usvojenim planom i programom rada.
U sljedećoj natjecateljskoj sezoni seniorska momčad HNK Zadar nastupat će u natjecanju županijske razine, a proklamirani srednjoročan klupski natjecateljski cilj za seniore jest da, osmišljeno i sustavno radeći na razvoju igrača, te oblikovanju prepoznatljivoga stila igre, u konačnici i unaprijeđenju nogometa, iz sezone u sezonu u optimalnom roku ostvaruje sudjelovanje u višem i višem stupnju natjecanja.
Treneri su odmah nakon imenovanja kazali kako su u dobroj vjeri pristupili razgovorima, nakon čega su, u interesu boljitka nogometa u Zadri i u Zadrskoj županiji odlučili prihvatiti mjesta trenera i pomoćnog trenera pri čemu žele dati svoj puni doprinos ostvarenju svih proklamiranih ciljeva HNK Zadar.