NOVO U ZADRU: Otvorena prva automatska samoposlužna praonica za pse NOVO U ZADRU: Otvorena prva automatska samoposlužna praonica za pse
Svi vlasnici pasa znaju da je pas velika obveza. Društvo slatkog novog četveronožnog prijatelja nosi i određene obveze kao primjerice hranjenje, izvođenje u šetnju,... NOVO U ZADRU: Otvorena prva automatska samoposlužna praonica za pse

Svi vlasnici pasa znaju da je pas velika obveza. Društvo slatkog novog četveronožnog prijatelja nosi i određene obveze kao primjerice hranjenje, izvođenje u šetnju, medicinsku skrb, čišćenje za njima, ali i povremeno pranje psa. S ovim posljednjim vlasnici manjih pasmina pasa nemaju toliko problema, ali kupanje većih pasmina unutar stambenog prostora zna se pretvoriti u pravu akciju, za vlasnika, psa, ali i prostor u kojem se kupanje odvija.

Svi koji su ikad prali psa u stanu upoznati su sa svim poteškoćama toga posla. Naime, natjerati psa u kadu, ili ga podići i ugurati, a onda ga i zadržati unutra zna biti nemoguća misija. Osim toga, kada se započne s pranjem, pas će možda biti sve čišći, no, kupaonica ni vi sigurno nećete. Drugi nezahvalan dio operacije pranja psa je i sušenje jer ukoliko se psa ne posuši dobro prije nego krene u pohod po stanu višak vode će sam otresti i tako još dodatno unerediti prostorije. Spas za ovakve situacije konačno se pojavio i u Zadru, u kojem je proteklog petka otvorena prva automatska samoposlužna praonica za pse “Dog Wash Zadar”, smještena u ulici Hrvatskog Sabora 8D na obilaznici pored Moto Caffe-a. Već u prvih nekoliko dana svog poslovanja privukla je brojne naše sugrađane i njihove kućne ljubimce, a reakcije su izvanredne, što se da primijetiti i na njihovoj službenoj Facebook stranici.

dog wash 0

 

Praonica za pse funkcionira vrlo slično samoposlužnim praonicama za automobile. Vlasnik dovede psa, uvede ga u dio za pranje, osigura ga lancem, ubaci novac u automat i pranje može početi. Automati za pranje pasa napravljeni su tako da su zaista jednostavni za uporabu, vlasnik psa cijelo pranje obavlja samostalno uz upute koje su napisane na automatu. Postoje različiti programi, odnosno faze u pranju koje korisnik jednostavno namješta pritiskajući prekidač funkcije koja mu je u određenom trenutku potrebna, pranje običnom vodom, šamponiranje, nanošenje regeneratora ili sredstva protiv nametnika i sušenje, a postoji tipka za pauzu za vrijeme utrljavanja šampona što pogoduje dodatnoj uštedi novca pri ovakvom načinu održavanju higijene kućnog ljubimca.

Automati rade na principu vremenskog ograničenja. Dakle, za određenu cifru dobiva se određeni broj minuta za korištenje automata.

Pri vođenju samoposlužne praonice pasa jedan od ključnih elemenata za uspjeh je upravo prilagođavanje radnog vremena korisnicima. Naime, najveći broj vlasnika pse pere vikendom pa upravo tada praonica ima i najviše posla, a pogodnost je i što je tijekom tjedna otvorena u večernjim satima kako bi zaposleni vlasnici pasa mogli stići oprati psa nakon radnog vremena.

Otvaranje prve zadarske Dog Wash automatske samoposlužne praonice pasa je izuzetna poslovna ideja kojom se vlasnicima pasa omogućila jeftinija varijanta pranja pasa od one odvođenja istih u salone za kućne ljubimce.