NOVOSELOVIĆ KALMETI: Niste vidjeli metka u ratu, a kamo li ga ispalili!

Vijećnik SDP-a Antun Novoselović osvrnuo se na proslavu Dana obrane grada Zadra koja je održana 6. listopada na Dračevcu, tvrdeći da je jedan takav događaj pretvoren u politički skup na koji su silom prilike došli pročelnici i zaposlenici Gradske uprave, te je pozvan šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

“Gradonačelniče Kalmeta, gdje ste vi bili  za vrijeme rata?” – upitao je Novoselović.

Kalmeta mu je odgovorio kako je u početku bio član civilne zaštite.

“Kasnije smo puškama branili Dračevac! Nakon toga bio sam član Otočkog bataljuna, bio sam u Smrdelju i akciji Maslenica, i tako dalje, dok ste vi šetali po gradu, a da ne govorim što ste prije toga radili zadarskoj djeci. Osim toga, na Dan neovisnosti ste naručili vijenac, svi smo vijence položili u spomen na poginule branitelje, a vi se niste udostoji doći i položiti svoj vijenac koji je ostao tamo. Radije ste ostali spavati. Zašto vas nema u crkvi za blagdan Sv. Šime? Zašto niste s braniteljima, s roditeljima poginulih branitelja? Nigdje vas nema! Vi ste elitistička stranka koja radi po salonima, a ne među ljudima. Vi mislite da je narod tu radi vas, a ne vi radi naroda.” – kazao je Kalmeta.

Nakon toga, za govornicu je ponovo izašao Novoselović.

“Vi gospodine Kalmeta niste vidili metka u ratu, a kamo li ga ispalili! Ja sam bio ratni zapovjednik, na prvoj crti bojišta na Bokanjcu. Vi ste ušli u rat kad je on za mene završio. Vi u ratu niste bili niti jednoga dana.” – naglasio je Novoselović.

Kalmeta mu je rekao da će njegov zapovjednik reći o tome gdje je on bio.

“Vi ste Novoseloviću tukli kao milicajac zadarsku djecu kada su išli na misu na Božić.” – odgovorio mu je Kalmeta.