Novoselović: Zašto gradonačelnik putuje potajno i koga vodi sa sobom? Novoselović: Zašto gradonačelnik putuje potajno i koga vodi sa sobom?
Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća koja je započela jutros u 9 sati, vijećnik SDP-a Antun Novoselović postavio je pitanje gradonačelniku Branku Dukiću vezano... Novoselović: Zašto gradonačelnik putuje potajno i koga vodi sa sobom?

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća koja je započela jutros u 9 sati, vijećnik SDP-a Antun Novoselović postavio je pitanje gradonačelniku Branku Dukiću vezano za njegova službena putovanja.

“Vi putujete uokolo, a ne zna se koja svrha. Izostavili ste reći da ste putovali u Napulj, a dužni ste objasniti građanima gdje idete, što ste tamo radili. Zanima me tko je putovao i da mi u pisanom obliku dostavite – gdje ste bili, s kim ste se sastali, tko je bio u delegaciji, s kim ste se sastali… Zanima me jeste li se sastali s gradonačelnikom Napulj? Ta tajna i netransparentna putovanja bi trebala prestati biti praksa. Bio bi red da vaša putovanja budu transparentnija, da se zna gdje putujete i s kim, s kim ste se sastali, tko je i zašto putovao s vama, a ne da se ostavlja mjesta sumnji zašto se putuje bezveze i da se primaju dnevnice.” – naglasio je Novoselović.

Gradonačelnik Dukić mu je odgovorio kako u Napulj nije putovao kao gradonačelnik nego kao predsjednik Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Zadra.

“Nije nam nitko isplatio dnevnice. Postoji studijsko putovanje u koje su uključeni članovi turističkog vijeća, u svrhu nauke. Tako turistički djelatnici trebajili ići u druge gradove i nešto naučiti, pa kasnije primjeniti. Slažem se da treba biti transparentnije i da treba sve objaviti i ubuduće ćemo tako raditi.” – obećao je Dukić.

Novoselović je dodao:

“I ja sam putovao s udrugama po Europi, i primali su nas gradonačelnici, putovanja su imala svrhu. Na primjer kad smo putovali u Padovu, tamo nas je primio gradonačelnik Padove, a nevjerojatno mi je da Vi putujete kao turist, a da se ne susretnete 4-5 ljudi i ne odradite neke sastanke.

“Vi trebate ići, ali se sastati s nekim ljudima, da vaše putovanje ima svrhu.”

Dukić je rekao da kad kao gradonačelnik Zadra budu putovao, da će onda odraditi sastanke, a kad netko putuje kao član Turističkog vijeća, onda može ići posjetiti neke manifestacije kako bi nešto naučili i onda to implememtirali u svom radu.

Vijećnik SDP-a Darko Vrdoljak je postavio pitanje gradonačelniku Dukiću.

Možete li izdvojiti neke odrednice iz programa novog direktora Turističke zajednice grada Zadra koje su vas posebno fascinirale.

branko dukic 800x450

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.