Novoselović: Zašto gradonačelnik putuje potajno i koga vodi sa sobom? Novoselović: Zašto gradonačelnik putuje potajno i koga vodi sa sobom?
Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća koja je započela jutros u 9 sati, vijećnik SDP-a Antun Novoselović postavio je pitanje gradonačelniku Branku Dukiću vezano... Novoselović: Zašto gradonačelnik putuje potajno i koga vodi sa sobom?

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća koja je započela jutros u 9 sati, vijećnik SDP-a Antun Novoselović postavio je pitanje gradonačelniku Branku Dukiću vezano za njegova službena putovanja.

“Vi putujete uokolo, a ne zna se koja svrha. Izostavili ste reći da ste putovali u Napulj, a dužni ste objasniti građanima gdje idete, što ste tamo radili. Zanima me tko je putovao i da mi u pisanom obliku dostavite – gdje ste bili, s kim ste se sastali, tko je bio u delegaciji, s kim ste se sastali… Zanima me jeste li se sastali s gradonačelnikom Napulj? Ta tajna i netransparentna putovanja bi trebala prestati biti praksa. Bio bi red da vaša putovanja budu transparentnija, da se zna gdje putujete i s kim, s kim ste se sastali, tko je i zašto putovao s vama, a ne da se ostavlja mjesta sumnji zašto se putuje bezveze i da se primaju dnevnice.” – naglasio je Novoselović.

Gradonačelnik Dukić mu je odgovorio kako u Napulj nije putovao kao gradonačelnik nego kao predsjednik Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Zadra.

“Nije nam nitko isplatio dnevnice. Postoji studijsko putovanje u koje su uključeni članovi turističkog vijeća, u svrhu nauke. Tako turistički djelatnici trebajili ići u druge gradove i nešto naučiti, pa kasnije primjeniti. Slažem se da treba biti transparentnije i da treba sve objaviti i ubuduće ćemo tako raditi.” – obećao je Dukić.

Novoselović je dodao:

“I ja sam putovao s udrugama po Europi, i primali su nas gradonačelnici, putovanja su imala svrhu. Na primjer kad smo putovali u Padovu, tamo nas je primio gradonačelnik Padove, a nevjerojatno mi je da Vi putujete kao turist, a da se ne susretnete 4-5 ljudi i ne odradite neke sastanke.

“Vi trebate ići, ali se sastati s nekim ljudima, da vaše putovanje ima svrhu.”

Dukić je rekao da kad kao gradonačelnik Zadra budu putovao, da će onda odraditi sastanke, a kad netko putuje kao član Turističkog vijeća, onda može ići posjetiti neke manifestacije kako bi nešto naučili i onda to implememtirali u svom radu.

Vijećnik SDP-a Darko Vrdoljak je postavio pitanje gradonačelniku Dukiću.

Možete li izdvojiti neke odrednice iz programa novog direktora Turističke zajednice grada Zadra koje su vas posebno fascinirale.

branko dukic 800x450