Obilježava se 33. obljetnica pogibije heroja iz Bibinja Franka Lisice

U četvrtak, 02. svibnja obilježava se 33. obljetnica stradanja hrvatskog redarstvenika i heroja iz Bibinja – Franka Lisice.

Dan ranije, u srijedu, Bibinjci organiziraju mimohod do mjesta njegove pogibije, na brdu Štrkovača pored Polače. Kreće se u 3.30 sati s Trga dr. Franje Tuđmana. U 10 sati s tog mjesta krenut će i autobus s kojim mogu ići svo koji žele odati počast pokojnom Franku. Polaganje vijenaca i molitva održat će se s početkom u 11 sati. 

U četvrtak, u 8 sati u crkvi Velike Gospe u Bibinjama služit će se misa zadušnica, a u 9 sati bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće na njegovu grobu. 

Podsjetimo, pokojni Franko Lisica rođen je 24.09.1968. godine, a pripadnik Specijalne jedinice policije postao već 05. kolovoza 1990. godine.

Dana 02. svibnja 1991. godine Franko Lisica, zajedno s grupom kolega iz Specijalne jedinice policije Poskoci, upućen je na brdo Štrkovača, koje dominira nad mjestom Polača sa zadatkom zaposjedanja brda. Dolaskom neposredno pod sam vrh, na specijalce je otvorena neprijateljska rafalna paljba iz vatrenog naoružanja.

U otvorenom sukobu ne štedeći vlastiti život, da zaštiti ostale kolege i izvrši zadaću, smrtno je stradao Franko Lisica pogođen vatrenim oružjem iz neposredne blizine.