OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIBINJE Župan istaknuo kako se osjeća optimizam u mjestu! OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIBINJE Župan istaknuo kako se osjeća optimizam u mjestu!
Progodnim svečanim programom obilježen je Dan općine Bibinje. Ovo je ujedno i vrijeme kada se mještani prisjećaju prve žrtve srbočetničke agresije u Zadarskoj županiji,... OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIBINJE Župan istaknuo kako se osjeća optimizam u mjestu!

Progodnim svečanim programom obilježen je Dan općine Bibinje.

Ovo je ujedno i vrijeme kada se mještani prisjećaju prve žrtve srbočetničke agresije u Zadarskoj županiji, heroja Franka Lisice, koji je poginuo 2. svibnja 1991. godine.

Tim povodom u zgradi Osnovne škole Stjepana Radića u Bibinjama održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su se okupili brojni uvaženi gosti.

Pozdravili su ih predsjednik Općinskog vijeća, Ivan Šimunić, i načelnik općine Bruno Bugarija.

Na sjednici je kao izaslanik prvog potpredsjednika Sabora RH bio gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, te župan Zadarske županije Stipe Zrilić.

On je u svom govoru pohvalio općinsku vlast u Bibinjama i sve ono što čini kako bi se podigla kvaliteta življenja mještana.

“Bibinje su jedna od onih općina u koje je veliki užitak doći jer je riječ o malom mjestu koje istinski živi. Škola je puna učenika, mjesto je uređeno, kuće su uredne, okućnice prepune cvijeća. Osjeća se optimizam i jasno je da se lokalna samouprava trudi skrbiti o kvaliteti života svojih žitelja. Pri tome dobro surađuju i sa Županijom, a mi, poštujući njihov trud, pokušavamo pomoći, u okviru nadležnosti te financijskih mogućnosti, realizaciju svih kvalitetnih razvojnih projekata te onih aktivnosti koje se u tom smislu provode.” – kazao je župan Zrilić.

Bruno Bugarija Stipe Zrilić 800x413