Obilježena 29. obljetnica pogibije hrvatskog redarstvenika Tomislava Brkića

Povodom obilježavanja 29. obljetnice pogibelji hrvatskog redarstvenika Tomislava Brkića ( 1956. – 1991.), pripadnika pričuvnog sastava MUP-a, a u trajno u sjećanje na hrabrost i žrtvu poginulog hrvatskog redarstvenika koji je svoj mladi život položio na oltar Domovine, objekt Postaje granične policije Gračac, zgrada u Gračacu, na adresi Obrovačka br.7, od danas nosi ime Tomislav Brkić.

Ispred spomen obilježja zgrade policije u Gračacu, jutros je vijenac u ime Policijske uprave zadarske položio  zamjenik načelnika, Nikola Šindija te načelnik Postaje granične policije Gračac, Perica Ešegović.

Podsjećamo kako se objekti i dvorane u sastavu Policijske uprave zadarske imenuju po poginulim hrvatskim redarstvenima kao čin zahvale i zalog sjećanja na poginule kolege koji su tijekom Domovinskog rata svoje živote utkali u temelje slobodne Hrvatske.

U trajni i neizbrisivi spomen na sve poginule hrvatske branitelje nastavit će se imenovanje i drugih objekta/dvorana u sklopu ove Policijske uprave po poginulim hrvatskim redarstvenicima.