Obilježena 29. obljetnica pogibije Svete Denone – pripadnika SJP “Poskoci”

Danas se u Policijskoj upravi zadarskoj prisjećaju svog pokojnog kolege  – Svete Denone (1969.), pripadnika specijalne jedinice policije SJP „Poskoci“, kojem su povodom 29.godišnjice pogibije odali počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća.

Sveto Denona poginuo je dana 23. svibnja 1992.godine u Zadru, u krugu centra Franko Lisica, dok je obavljao službeni zadatak, a do svoje pogibelji je obavljao policijske poslove i aktivno sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.

U petak, zamjenik načelnika Policijske uprave, Nikola Šindija položio je lovorov i zapalio svijeću ispred pomen obilježja SJP „Poskoci“  u sjedištu Policijske uprave, a potom je položio cvijeće i na spomen obilježje postavljeno ispred objekta u Ulici Stjepana Radića u Zadru (Prva i Druga policijska postaja Zadar), a koji objekt u vječni spomen na pripadnika legendarne postrojbe nosi ime „Policijski centar hrvatskog redarstvenika Svete Denone“.

Obilježavanje je nastavljeno danas obilaskom Spomen sobe u PC Franko Lisica u sjedištu PU zadarske, na mjestu gdje je Denona poginuo uslijed topničkog napada, dajući svoj mladi život kao doprinos stvaranju neovisne i slobodne nam Domovine.
Uz nazočnost obitelji poginulog hrvatskog redarstvenika, izaslanstva policijske uprave i predsjedništva Udruge SJP „Poskoci“, na tihi i dostojanstven način položeno je cvijeće i lampioni u sjećanje na njegovu hrabru žrtvu. 

Potom je na Gradskom groblju Zadar položeno cvijeće na grobu hrvatskog redarstvenika, a u 18 sati u rodnom Novigradu služena je sveta misa zadušnica.