Obilježena 29. obljetnica smrti mladog heroja iz Bibinja – Alfreda Lisice Obilježena 29. obljetnica smrti mladog heroja iz Bibinja – Alfreda Lisice
Prije 29 godina, 4. kolovoza 1992., u Osojniku pored Dubrovnika, poginuo je hrvatski vitez i časnik HV Alfredo Lisica iz Bibinja. Na mjesnom groblju... Obilježena 29. obljetnica smrti mladog heroja iz Bibinja – Alfreda Lisice

Prije 29 godina, 4. kolovoza 1992., u Osojniku pored Dubrovnika, poginuo je hrvatski vitez i časnik HV Alfredo Lisica iz Bibinja.

Na mjesnom groblju u Bibinjama polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana mu je počast. Poklonili su mu se predstavnici Općine Bibinje, sumještani, prijatelji i, naravno, članovi obitelji.

Podsjetimo, Alfredo Lisica ratovao je od Maslenice i Svilaje do južnoga bojišta.

Isticao se junaštvom i vedrinom duha. Svojim primjerom suborcima je davao poticaj za izdržljivost i svladavanje najvećih borbenih napora. Oni su ga od dragosti zvali Bibinjac, a on se tim imenom ponosio.

Njegov lik simbol je borbe za slobodu domovine i ljudsko dostojanstvo. Za života je bio natporučnik Hrvatske vojske.
Alfredo je posmrtno odlikovan Ordenom kneza Domagoja sa zlatnom ogrlicom i lentom, Ordenom Zrinski i Frankopan, Medaljom zahvalnosti MORH-a, Medaljom zahvalnosti 4. gardijske brigade.
Koliko ovakva obljetnica bila tužna, toliko smo ponosni na velikana Domovinskog rata koji je dao najveću žrtvu – svoj život, ugradivši ga u temelje slobode svoje domovine Hrvatske.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *