OBLJETNICA HDZ-A U ZADRU Tijekom 29. godina vladanja izgradili grad i županiju! OBLJETNICA HDZ-A U ZADRU Tijekom 29. godina vladanja izgradili grad i županiju!
Večeras s početkom u 19 sati, u dvorani na Višnjiku, održat će se 29. obljetnica utemeljenja HDZ-a u Zadru. Podsjetimo, ova stranka je od... OBLJETNICA HDZ-A U ZADRU Tijekom 29. godina vladanja izgradili grad i županiju!

Večeras s početkom u 19 sati, u dvorani na Višnjiku, održat će se 29. obljetnica utemeljenja HDZ-a u Zadru. Podsjetimo, ova stranka je od prvih izbora imala kontinuitet vladavine na našem području.

Pod vodstvom Božidara Kalmete na svim izborima do sada u Zadarskoj županiji i općenito IX. Izbornoj jedinici ostvarivala najbolje rezultate u državi. Vlast u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, kao i u 95 posto općina, u kontinuitetu osvaja HDZ od osamostaljenja Hrvatske, a najveće zasluge za to ima upravo Kalmeta.

On je, podsjetimo, uspješno vodio grad Zadar kao gradonačelnik, a kasnije je bio ministar mora, prometa, turizma i infrastrukture, da bi na kraju opet bio izabran za gradonačelnika. Izborio je bezbroj projekata za Zadarsku županiju. Onih godina dok je obnašao dužnost ministra, županija je bila pretvorena u veliko gradilište, a gradilo se i u Zadru, i u zadarskom zaleđu, i na otocima. Gradile su se prometnice, škole, sportske dvorane, ambulante, knjižnice, rive, pristaništa, vodovodna mreža i ostala infrastruktura. Kalmeta je tada govorio da je ravnomjeran razvoj svih djelova županije temelj za gospodarski rast i napredak.plenkovic kalmeta babic 800x450

Pod vodstvom HDZ-a i Božidara Kalmete realizirani su brojni veliki projekti, kao luka Gaženica, koja je brzom cestom spojena na autocestu, zatim Poliklinika, vodoopskrba većeg dijela Zadarske županije, Zadar je dobio modernu dvoranu na Višnjiku, te bezbroj drugih projekata zahvaljujući kojima je naš grad prije dvije godine osvojio titulu najbolje europske destinacije, a Zadarska županija spada među najuspješnije u državi.

Tijekom posljednjih lokalnih izbora kandidati i izborne liste HDZ-a, pod vodstvom predsjednika Gradskog odbora HDZ-a, Jose Nekića, i Županijskog odbora, na čelu s Božidarom Kalmetom, ostvarile su glatku pobjedu u prvom krugu.

Da HDZ u Zadru ne prestaje uživati potporu birača pokazali su i izbori za vijeća mjesnih odbora, održani prije dva tjedna, kada je HDZ uvjerljivo pobijedio u najvećem broju mjesnih odbora.

Stoga članovi i vodstvo stranke imaju razloga svečano večeras proslaviti 29. obljetnicu.

dukic kalmeta