OBLJETNICA SMRTI Bibinjci odali počast prvom predsjedniku RH dr. Tuđmanu OBLJETNICA SMRTI Bibinjci odali počast prvom predsjedniku RH dr. Tuđmanu
Na današnji dan obilježava se 21. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana. Mještani Bibinja svake godine tim povodom odlazili su punim autobusima... OBLJETNICA SMRTI Bibinjci odali počast prvom predsjedniku RH dr. Tuđmanu

Na današnji dan obilježava se 21. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana.

Mještani Bibinja svake godine tim povodom odlazili su punim autobusima na Mirogoj kako bi odali počast i zapalili svijeću na grobu pokojnog predsjednika i utemeljitelja Hrvatske kao samostalne i neovisne države.

IMG-20201210-WA0000_copy_1491x1048

S obzirom da ove godine takvo što nije bilo moguće zbog epidemioloških mjera i odredbi koje je donio Stožer civilne zaštite, Bibinjci su ipak na primjeren način odali počast pokojnom predsjedniku.

Načelnik općine Bruno Bugarija i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Šimunić jutros s početkom u 8 sati položili su vijenac, zapalili svijeće, te se pomolili pored spomenika dr. Franji Tuđmanu koji je prije nekoliko godina u Bibinjama podignut u čast pokojnog predsjednika.

IMG-20201210-WA0004_copy_1448x983

Tuđman Franjo 800x400