OBORENI SVI REKORDI Turistička sezona u Bibinjma najuspješnija do sada!

Ove godine u Bibinjama ostvareni su najbolji rezultati turističke sezone ikad, te su oboreni svi rekordi. Tim povodom javnosti se priopćenjem obratio Jure Fuzul, direktor Turističke zajednice općine Bibinje, čijom dolaskom na ovu funkciju su se mnoge stvari promijenile na bolje, a ovo mjesto postalo je nezaobilazno tijekom sezone zbog bogatog zabavnog programa koji uključuje razne sportske,  kulturne i glazbene manifestacija. U svemu tome imao je i podršku općinske vlasti, na čelu s načelnikom Brunom Bugarijom.
Priopćenje prenosimo u cijelosti.
bibinje lovacki specijaliteti“U prvih devet mjeseci u Bibinjama ostvaren je rast od 7% u turističkim dolascima te rast od 11% u turističkim noćenjima. U apsolutnim iznosima je ostvareno 53.327 dolazaka, te 417.454 noćenja za razdoblje prvih devet mjeseci ove godine.

Posebno bih istaknuo da ove godine imamo ostvaren iznadprosječan rast broja registriranih kapaciteta za 88% gdje trenutno brojimo 510 registriranih smještajnih kapaciteta u privatnom smještaju. U odnosu na razdoblje svih prijašnjih godina ovo je izniman rezultat koji govori o važnosti turizma u Bibinjama i ozbiljnosti mještana prema ovoj grani djelatnosti te ujedno i obiteljskom smještaju u domaćinstvu.
Iznadprosječan rezultat ikada znaslovna koncert bibinjea razdoblje prvih devet mjeseci je ostvaren u vikend kućama gdje je ostvaren rast broja noćenja od 133% gdje bilježimo 72.031 noćenje, te rast broja dolazaka od 93% tj. 2.230 dolaska u vikend kućama.
Nešto na čemu definitivno možemo graditi optimizam kada govorimo o turizmu u Bibinjama jest pozitivan trend rasta noćenja i dolazaka u predsezonskim i postsezonskim razdobljima gdje je ove godine samo u mjesecu svibnju ostvaren rast noćenja od 15% tj. 19.519 noćenja te rast dolazaka od 5% tj. 3.359 dolazaka. U rujnu ove godine ostvaren je rast od 23% tj. 61.983 noćenja i rast od 30% u dolascima tj. 7.447 dolaska. Ovi rezultati su svakako temelj i predispozicija za optimizam produljanja turističke sezone i razvoja turističkog sektora u Bibinjama te definitivno magnet za investitore.
U nautičkom turizmu u prvih 9.mjeseci ostvren je rast od 11% u noćenjima tj. 146.051 noćenja, te rast dolaska od 12% tj. 23.903 dolaska.raspivano bibinje
U strukturi gostiju prednjače gosti iz Njemačke sa 12.94 %, domaći gosti 12.72%, Poljska 12.47%, Češka 12.23%, Slovenija 10.54%, Mađarska 9.16% itd.
Ponosan sam na ostvarene rezultate iz razloga što je ova godina za nas bila velika prekretnica pojavom sustava eVisitor, koji postavlja nove pristupe u poslovanju sustava turističkih zajednica. BIBINJE SUMMER RUN UTRKAOdrađena je velika transformacija u načinu poslovanja, u načinu prijave i odjave gostiju, odrađene su edukacije iznajmljivača o samom sustavu, mnogobrojne neposredne edukacije u uredu i na terenu, obilazak terena te svakodnevna neposredna komunikacija na terenu sa mještanima, iznajmljivačima, te velik administrativno-tehnički posao unosa podataka i prilagodba na eVisitor da bi sam sustav nesmetano funkcionirao, pogotovo u razdoblju glavne sezone. Bibinje -800x450
Cilj nam je bio da naši gosti ne osjete administrativno-tehnički teret i probleme koje nosi sa sobom sustav eVisitor i mislim da smo u tome uspjeli. Jedna od aktivnosti koja nam je uvelike pomogla jest aktivacija elektronskog čitača osobnih dokumenata koji smo instalirali u našem uredu, koji nam je podigao efikasnost poslovnih procesa. Koristim priliku da se zahvalim svojim mješanima, iznajmljivačima i ostalim turističkim djelatnicima sa područja Bibinja koji su imali veliko razumjevanje prilikom implementacije eVisitor sustava, te koji su svojim predanim radom, uspješnim planiranjem, sezonskom pripremom i investicijama u turističkom segmentu doveli do ovih uspješnih rezultata, te im ovo prilikom iskreno čestitam.vecer folklora bibinje kud ivan goran kovacic
Što se tiče turističke ponude i sadržaja smatram da se stvara jedna pozitivna promjena, te da Bibinje danas ima što ponuditi gostu, investicije u turističkom sektoru u Bibinjama bilježe tendenciju rasta. Od investicija u turizam istaknuo bih rekonstrukciju plaže Puntarožica, čiju novu vizuru su gosti sa oduševljenjem primili. Plažama su dodatni novi sadržaji, poput tobogana, a već za sljedeću sezonu u pripremi je iznenađenje u pogledu sadržaja, nešto što Bibinje do sada nije imalo. U planu je izgradnja hotela koji će sigurno stvoriti jednu novu dodanu vrijednost. Klaunovska posla Bibinje_n-80U fazi smo pripreme destinacijske mobilne aplikacije koju imamo u planu implementirati sljedeće ljetne sezone, koja bi sadržavala kompletnu ponudu turističkih sadržaja mjesta, te ostalih informativnih sadržaja koje su nužne svakom gostu koji boravi ili posjeti Bibinje. Na početku sezone lansirali smo novu internet stranicu www.visitbibinje.com, te ćemo u budućnosti i dalje raditi na brandiranju destinacije jer smatram da moramo pratiti trendove u turističkom sektoru ukoliko želimo biti konkurentni na tržištu.
Veliko razumjevanje o važnosti turizma u Bibinjama i samoj provedbi planova za ljetnu sezonu imamo od strane općinskog načelnika Bruna Bugarije i njegovog zamjenika Šime Sekule, kao i komunalnog poduzeća Bibinjac d.o.o. Tijekom ove ljetne sezone održano je preko četrdeset kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija od koje su neke od njih stvorile velik odjek poput: Bibinje Summer Run gdje smo morali stopirati prijave jer nismo očekivali toliki odaziv, Večer dalmatinske beside, Beach Party –animacijski programi na plaži, Bibinjske litnje igre, Bibinjski kogo, tradicionalni susret klapa “Raspivano Bibinje”, fešta sv.Roko i koncert Petra Graše , ribarske feštice i mnoga druga događanja koja su upotpunila ugodan i zabavan boravak za naše goste. Misao vodilja i ono čime ćemo se voditi kada govorimo o kulturno-zabavnim manifestacijama jest da svake sezone u kulturno-zabavnom progamu imamo nešto novo, nešto drugačije.kogo bibinje
Posebno mi je drago što su na cijelokupnom kulturno-zabavnom projektu „Bibinjskog lita“ bili uključeni mladi sa područja Bibinja koji su dali velik doprinos cijeloj ovoj priči. Za kraj želim zahvaliti svim iznajmljivačima, vikendašima, turističkim djelatnicima i mještanima na velikom razumjevanju, sugestijama i kritikama koje su nam bile upućene. Smatram da jedino zajedničkim razumjevanjem i upornim radom možemo stvoriti dodanu vrijednost u turističkom sektoru u Bibinjama te na taj način osigurati održivu poziciju u vrhu destinacijske prepoznatljivosti, da Bibinje kao današnja TOP 10 turistička destinacija Zadarske županije bude u samom vrhu destinacijske prepoznatljivost i na turističkoj karti Europe.

BIBINJE