DANAS U 11 SATI SASTANAK PREDSJEDNIŠTVA HDZ-A Očekuje se Karamarkova ostavka DANAS U 11 SATI SASTANAK PREDSJEDNIŠTVA HDZ-A Očekuje se Karamarkova ostavka
Sjednica Predsjedništva HDZ-a koja se trebala održati u 18 sati odgođena je bez objašnjena. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgodio je sjednicu za danas. Održat... DANAS U 11 SATI SASTANAK PREDSJEDNIŠTVA HDZ-A Očekuje se Karamarkova ostavka

Sjednica Predsjedništva HDZ-a koja se trebala održati u 18 sati odgođena je bez objašnjena. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgodio je sjednicu za danas. Održat će se u 11 sati, doznaje se u HDZ-u.

Kako je izvijestio Dnevnik.hr, Predsjedništvo HDZ-a trebalo se sastati u ponedjeljak, prvi put nakon pada Vlade, a očekivalo se da će se na sjednici raspravljati o zahtjevima sve većeg broja HDZ-ovaca za Karamarkovom ostavkom. Stranački kuloari tvrdili su da će se na sjednici zatražiti od Karamarka da podnese ostavku do utorka u podne, a ako to ne učini najavljivali su pritisak županijskih organizacija i drugih stranačkih tijela.

Glavni razlog zahtjeva za Karamarkovim odlaskom je njegov neuspjeh u preslagivanju vladajuće većine, nakon što je HDZ zajedno s oporbom srušio Vladu Tihomira Oreškovića. Time je HDZ sišao s vlasti i primoran je izaći na izvanredne parlamentarne izbore, koji će se najvjerojatnije održati u rujnu.

Tijekom dana pronijela se glasina da će Karamarko prije sjednice Predsjedništva, oko 17 sati, dati ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a, ali to se pokazalo netočnim. Kuloari sada tvrde da će pokušati nagovoriti članove Predsjedništva da ipak ostane na čelu stranke i vodi je u nove izbore.