Od jutros jedna novooboljela osoba iz Zadra, ukupno ih je 85 u Zadarskoj županiji Od jutros jedna novooboljela osoba iz Zadra, ukupno ih je 85 u Zadarskoj županiji
Stožer civilne zaštite Zadarske županije poslao je priopćenje koje objavljujemo u cijelosti. “Od jutros na području Zadarske županije imamo jednu novooboljelu osobu pozitivnu na... Od jutros jedna novooboljela osoba iz Zadra, ukupno ih je 85 u Zadarskoj županiji

Stožer civilne zaštite Zadarske županije poslao je priopćenje koje objavljujemo u cijelosti.

“Od jutros na području Zadarske županije imamo jednu novooboljelu osobu pozitivnu na koronavirus, pa je ukupan broj zaraženih od početka epidemije na području Zadarske županije 85 . Novooboljela osoba je s područja grada Zadra. Do danas je ozdravila 31 osoba.

U Općoj bolnici u Zadru liječe se 4 osobe od kojih su 2 na JIL-u,  a u biogradskoj bolnici  je 7 lakših pacijenata. Nitko od pacijenata nije na respiratoru.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 409 osoba, a nadzor je istekao za 2287 osoba.

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg  dana   kontrolu ustanova: Obiteljski dom Giovanni, Obiteljski dom Cerin i Dom za odgoj djece i mladeži. U niti  jednoj  od ustanova  nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju po uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Policijski  službenici su u protekla 24 sata izvršili 280 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom nisu evidentirana kršenja propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 18 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnom punktu, a da pri  tome nisu imali valjane propusnice.”

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.