Gostima našeg grada i našim sugrađanima omogućili smo kvalitetan gastronomski događaj u kojem smo svi skupa uživali u tradicionalnim jelima zadarskog kraja, ali i u nekim novim koja su pripremali izuzetni zadarski kuhari. To znači da smo pogodili s konceptom Festivala – rekao je direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka te nastavio: – Osobito sam zadovoljan s tri stvari. Prva je da smo postigli organizacijsku složnost svih sudionika, od zadarskih mesara preko ugostitelja i kuhara do učenika srednjih škola i Udruge mladih Puntamike – svi su se oni odazvali “na prvu”. Drugo je to što je pogođen adekvatan format urbanog događanja s kojim su zadovoljni i naši gosti, ali i stanovnici grada. Takav format ćemo zadržati i za neka druga buduća događanja koja planiramo za sljedeću godinu. I treće je to što formirali mali i sposoban organizacijski tim od zaposlenih u TZ Zadar i nekolicine vanjskih suradnika koji može kvalitetno organizirati ovakve manifestacije.
Organizatori Festivala “Meat Me” na sastanku u srijedu su analizirali i neke organizacijske propuste kako bi Festival i svi slični događaji ubuduće bili još bolje organizirani. Dogodine će “Meat Me” biti organiziran u nešto ranijem listopadskom terminu, trajat će nešto duže te imati niz programskih dodataka i novih sadržaja s tim da će osnovni koncept – svaki dan druga mesna gastronomska tema – ostati isti.
TKO JE ORGANIZIRAO I TKO JE SVE SUDJELOVAO NA FESTIVALU “MEAT ME”
Organizatori Festivala “Meat Me” su Turistička zajednica grada Zadra i “Tržnica Zadar”.
Mesne sirovine za Festival su donirali mesnice Biloglav, Ikić, “Poličanka”, Lukin, Paleka i Gobin te Trgovački centar “Metro”.
Jela za festival su pripremali kuhari restorana: Kornat, Bruschetta, Hedonist, Pet bunara, Četiri kantuna, Konoba Skoblar, Foša, Malo misto, Dva ribara, Zadar, Stomorica, Bastion, Trattoria Mediterraneo i Il Padrino.
Svoj cooking show su imali zadarski chefovi: Klaudio Mrkić, Tomislav Karamarko i Josip Vrsaljko.
Lepinje koje su služene uz jela donirala je Tvornica kuhara Zadar, a sponzori manifestacije su bili još i “Maraska”, “Jamnica”, “Kotanyi” i OPG Matak tartufi.
Svoje pivo su točile zadarske pivovare Brlog i Varoška, a vina su donirali vinari Udruge vinara Zadarske županije s tim da je predsjednik Udruge Tomislav Glavić bio stalno dežuran na štandu s vinima kao i Dario Fiolić, vlasnik zadarske Vinarije Fiolić, a svoja su vina donirali Kraljevski vinogradi te Vinarija Degarra.
Sa svojim su sirevima na Festivalu bili prisutni Paška sirana i Sirana Gligora, a sa svojim proizvodima od limunske trave PG Anđela iz Sukošana.
U manifestaciji su sva tri dana sudjelovali učenici i profesori Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole te Poljoprivredne škole “Stanko Ožanić”.
Veliku roštiljadu na večernjem koncertu u petak pripremali su članovi Udruge mladih Puntamike, koji su odlučili da honorar Udrugi bude preusmjeren u istu humanitarnu svrhu kao i prihod od cijele manifestacije.
Program sva tri festivalska dana odlično su moderirali Nikolina Radić i Elvis Papić.
Za glazbeni dio programa bile au angažirane grupe: Infishando, Oridano Gipsy Jazz Band, Bang Bang i Scifidelity Orchestra.