OD PRVAKA DO BEDAKA Dukić: Enio i Rubeša vode KK Zadar u propast! OD PRVAKA DO BEDAKA Dukić: Enio i Rubeša vode KK Zadar u propast!
Nakon što su jučer konferenciju za medije na temu Košarkaškog kluba Zadar održali Enio Meštrović i Ante Rubeša, očitovao se i gradonačelnik Branko Dukić.... OD PRVAKA DO BEDAKA Dukić: Enio i Rubeša vode KK Zadar u propast!

Nakon što su jučer konferenciju za medije na temu Košarkaškog kluba Zadar održali Enio Meštrović i Ante Rubeša, očitovao se i gradonačelnik Branko Dukić. Priopćenje objavljeno na njegovoj Facebook stranici prenosimo u cijelosti.

“Dok Nadzorni odbor Cibone ovih dana brusi zadnje stavke višegodišnjeg sponzorskog ugovora u vrijednosti 8 milijuna eura, a Nadzorni odbor KK Split Gradskom vijeću priprema nacrt prijedloga o ulasku strateškog partnera s NBA referencama u njihov klub, naš NO rješava imenovanje klupskog “oružara” i vozača službenog autobusa!

Danas je Skupština KK Zadra trebala donijeti odluku o smanjenom broju članova Nadzornog odbora s devet na sedam. Na sljedećoj Skupštini možemo očekivati da se taj broj dodatno smanji na pet, a konačni cilj je očito na tri kako bi onda oni glumili upravni odbor i donosili sve odluke, naravno bez ikakve odgovornosti.

Tako bi naši Nadzornici/upravitelji mogli odrediti tko će biti sportski direktor, voditelj marketinga, trener, član stručnog stožera. Mogu odabrati igrače, trenere mlađih kategorija, čiji će mali igrati u petorci, izabrati „oružara“ pa i vozača klupskog autobusa. Može se izabrati i revizorska kuća. Sve to, naravno, bez obzira na natječaje, cijenu, troškove. Oni nemaju struku ni reference, ali političari su i zaljubljenici, bit će kako oni žele, pa što košta košta. Naravno ne njih, nego klub.

A ja sam protekle četiri godine mislio kako je potrebno odmaknuti politiku od kluba, usmjeriti ga prema poslovanju po tržišnim uvjetima. Mislio sam da je važno postići financijsku stabilnost, klub učiniti konkurentnim na sponzorskom i investicijskom tržištu. Smanjivati financijske obveze, inzistirati na razvoju škole košarke i zadarskoj mladosti. Zato sam dao povjerenje predstavnicima poslovnih subjekata, mahom financijskim i marketinškim stručnjacima u NO koji su ukupne obveze u te četiri godine smanjili za 14 milijuna kuna, pronalazili sponzore na ekonomskim osnovama, raspolagali uvijek u lipu sa sredstvima iz gradskog proračuna. I vjerovao Upravi i njihovom izboru igrača koji su u te 4 godine donijeli u Zadar pehare za najbolju košarkašku ekipu u Hrvatskoj u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji i poneki Kup. Upravi koja ima grešaka, koja može i mora bolje, ali koja je u prvoj momčadi našla mjesta za četiri mlada zadarska igrača. Mislio sam naivno kako je važna činjenica za košarkaški Zadar što u nacionalnim selekcijama danas imamo 15 igrača i tri trenera.
Dva člana NO objasnit će vam zašto to nije bilo dobro. Obrazložit će zašto kao članovi NO ne trebate tražiti sponzore nego se kreditno zadužiti, zašto dogovoriti zapošljavanje u klubu, a ne držati se kriterija natječaja, zašto odabrati plaćanje skupljih poslova neovisne revizije, a ne tražiti ih po istim kriterijima na tržištu…

Čestitam, uspješno vode klub prema njegovom kraju. Predlažem da broj članova NO spustimo na dva kako bi Rubeša i Meštrović, dva političara i gradska vijećnika, sami mogli nesmetano nastaviti „spašavati KK Zadar“ od politike, netransparentnosti i nezakonitosti. Za propast zadarske svetinje će i tako biti krivi HDZ, Vlada, Srbi i Masoni.”