Odbačena optužnica protiv Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja Odbačena optužnica protiv Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja
Optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda je, prema neslužbenim informacijama, nepravomoćno odbacilo optužicu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja na... Odbačena optužnica protiv Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja
Optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda je, prema neslužbenim informacijama, nepravomoćno odbacilo optužicu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću, u vezi izvlačenja novca iz tog kluba.

Modrićeva odvjetnica Laura Valković Hini je izjavila da ne zna za tu sudsku odluku koja je najvjerojatnije donesna nakon sjednice optužnog vijeća u petak, ali još nije otpremljena strankama.

“Ako su medijske tvrdnje točne sud je najvjerojatnije uvažio argumente iz našeg odgovora na optužnicu u kojemu smo detaljno obrazložili zašto bi optužnicu trebalo odbaciti”, kazala je Valković.

Prema neslužbenim informacijama optužnica je odbačena kao preuranjena, odnosno sud je zauzeo stav da optužbe za Modrićevo lažno svjedočenje nisu osnovane prije pravomoćnosti presude u Mamićevu slučaju.

Optužnica protiv Modrića isprva je podignuta pred osječkim sudom, gdje se sudi i Mamiću, no slučaj je u međuvremenu preseljen u Zagreb.

Tužiteljstvo Modrića tereti da je 13. lipnja 2017. na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Mamiću i još trojici svjesno neistinito iskazao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki puta kada bi produžavao ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.