Odbojkašice Sveučilišta u Zadru pobijedile na turniru u Dubrovniku!

Veliki uspjeh ostvarile su odbojkašice Sveučilišta u Zadru osvajanjem prvog mjesta na 19. međunarodnom studentskom košarkaškom i odbojkaškom turniru „Memorijal Vedrana Jelavića“, održanom u Dubrovniku od 17. do 20. prosinca 2015. u organizaciji Sveučilišta u Dubrovniku te Hrvatskoga akademskog sportskog saveza.
Ženska odbojkaška ekipa u sastavu Andrea Andrić, Ivana Batur, Andrea Bete, Josipa Blažinović, Martina Juričević, Lorana Marić, Tea Mazić, Ivana Popović, Adriana Šarunić, Matea Trifunović i Antonela Vukić u finalnoj je utakmici pobijedila ekipu Sveučilišta u Dubrovniku od koje je bila bolja i na početku turnira. Na putu do odličja naše su odbojkašice izvrsnom igrom ostvarile četiri uzastopne pobjede sa samo jednim izgubljenim setom.
Jedan od najstarijih studentskih turnira u Hrvatskoj, posvećen doc. dr. sc. Vedranu Jelaviću (1961. – 2007.), istaknutom nastavniku i znanstveniku dubrovačkog sveučilišta, ove godine okupio je šest ženskih odbojkaških i devet muških košarkaških ekipa. Zadarsko sveučilište je, osim odbojkašica, predstavljala i muška košarkaška ekipa (Stipe Atelj, Tomislav Bilić, Tomislav Glavan, Ivan Kaštropil, Ante Lacić, Filip Ladiš, Josip Mihoč, Roko Sven Surać, Branko Turopoljac, Ivan Veršić, Kristijan Valižić) koja je u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojila četvrto mjesto. Osim Sveučilišta u Zadru, na turniru su sudjelovali predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta Sjever iz Varaždina, Interuniverzitetskog centra Dubrovnik, Sveučilišta u Mariboru, Sveučilišta Bogazici iz Istanbula, Sveučilišta „Hasan Pristina“ iz Prištine, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Veleučilišta u Rijeci i Veleučilišta u Karlovcu.
Uz natjecanja i ugodno sportsko druženje zadarski su studenti i studentice pod vodstvom prorektorice za studije i studente izv. prof. dr. sc. Nedjeljke Balić-Nižić posjetili staru gradsku jezgru i najznačajnije znamenitosti te se upoznali s bogatim kulturno-povijesnim naslijeđem grada pod Srđem.