ODLUKA SDP-A Sabina Glasovac kandidirat će se za gradonačelnicu Zadra!

Zadarski SDP preksinoć je imao burnu sjednicu Gradskog odbora na kojemu su odlučivali o kandidatu za gradonačelnika ili gradonačelnicu Zadra, objavio je Zadarski list . Nakon pomalo neugodne rasprave u kojoj su nominaciju odbile čak dvije članice Gradskog odbora, od kojih je jedna i gradska vijećnica, kandidature se na kraju prihvatila predsjednica GO-a Sabina Glasovac.

Zaključeno je kako će sa odlukom o kandidatu za gradonačelnika Zadra u javnost izići tek krajem mjeseca, što je nekim članovima dalo naslutiti kako rukovodstvo Gradskog odbora sebi daje mogućnost za neko novo rješenje. No sastanak je završen, a to su nam potvrdili i koalicijski partneri SDP-a, sa zaključkom da je aktualna predsjednica zadarske organizacije ipak najbolja kandidatkinja za gradonačelnicu.

Ona sam pak, na upit je li to njena definitivna odluka, tvrdi kako nije donesena odluka o kandidatu, iako su nam to potvrdili i u HNS-u:

– Gradski odbor je u punim pripremama za lokalne izbore. Pitanje kandidata samo je jedna od tema o kojoj intenzivno razgovaramo već dva mjeseca. No, ne i jedina. Sinoć nije donesena odluka o kandidatu za gradonačelnika, ali su imenovane članice i članovi savjeta za obrazovanje i sport, gospodarstvo, poduzetništvo i obrt, prostorno uređenje i graditeljstvo, zdravstvo i socijalnu skrb, kulturu i sport, koji trebaju privesti kraju izradu programa za lokalne izbore – kazala je Glasovac za Zadarski list.

Predsjednik Županijskog odbora HNS-a, Milan Stojanov, kazao je kako je zadovoljan odabirom SDP-ovog kandidata te će ga i oni podržati:

– I mi smo saznali da je gospođica Sabina Glasovac na sjednici ovoga ponedjeljka izabrana za kandidatkinju za gradonačelnicu, čekamo da nam to još službeno priopće. Tada ćemo zajedno sjesti i konkretnije se dogovoriti o koaliciji. Dosad smo obavili jedan razgovor, ali to je tek početak, slijedi nam niz sastanaka za što bolji izlazak na lokalne izbore. Gospođica Glasovac zaista nam je prihvatljiv kandidat, s njom sam već bio u kampanji za parlamentarne izbore, vrlo je vrijedna osoba, a i njen rad kao saborske zastupnice itekako će pomoći u kampanji, jer je jedna od najvrjednijih u Saboru – kaže Stojanov.